Låååång dag



Tjenixen. Började dagen med att skriva en riktigt halvdan tenta på universitetet. Det var jag dock beredd på, att den inte skulle gå hundra. Men kring denna tenta har jag lite av en "det som blir, det blir"- mentalitet, i och med att jag vet hur stressig perioden som lett upp till den varit. Försöker att inte pressa mig själv för allt för mycket. 

Med skrivkramp i handen och riktigt låg på energi gick jag i alla fall därifrån vidare till en lunch med klassisar, och därefter en fika på stan med favvoMaja. Det fick upp humöret en heeeeel del. Lyckades dessutom klämma in ett helt ok konditions- och magpass innan jag for hem till mamma för lite middag och ett par avsnitt orange is the new black

Lång men ändå en myspysdag. Nu kryper jag till kojs, natti. 🌙🌙


Ledig förmiddag


Hallå i stugan. 
Jag lever ett lite småstressigt liv för tillfället, med inlämningar och tentor i tre olika kurser, jobb, vänner och träning. Vill ge hundra på alla fronter samtidigt, vilket jag i viss mån trivs med. Att det är lite intensivt, att jag har saker att göra. Men, ibland känner jag av i kropp och sinne att jag inte hinner med att vila ut mig ordentligt. I och med att jag började jobbet ganska sent idag tog jag mig därför förmiddagen att verkligen bara vara. Sov ut ordenligt, tände ljusslingan i mitt nuvarande favorithörn av lägenheten, gjorde gofrulle med saffranspannkakor och granatäpple och tittade på senaste avsnittet av Hela Sverige bakar.  Somnade till och med om en skvätt igen efter det, så vilan var nog välbehövlig. Slänger med receptet på saffranspannkakorna, de var nämligen tipp topp! ✨✨




Saffranspannkakor

- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker 
- 1krm salt
- Ett paket saffran, 0,5 g
- 1 msk socker
- 2,5 dl havremjölk
- 2 ägg
- 2 msk smält smör

Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ned havremjölk, ägg och smör. Stek på medelhög värme. Gott ihop med syrliga tillbehör, som hallon eller granatäpple! För ett veganskt alternativ användes mjölkfritt margarin, och jag tänka mig att en knapp matsked fiberhusk ersätter äggen ganska bra. Dessa lär hur som helst bli en favorit under december månads helgfrukostar! Ciao


Sthlm brunch club

 
 
Tjenixen. 
Just nu uppdaterar jag tydligen bara om saker som hände en vecka tidigare. Som detta: förra veckan när jag och pöjken hann med en förmiddagsbrunch på mitt favvoställe innan jag hade föreläsning i skolan- Sthlm brunch club. Ganska litet, mysigt och riktigt tipp topp milkshakes med härliga toppings. Tips tips om man har en ledig förmiddag. Tror att god mat ligger i topp tre över saker som gör vardagslivet lite härligare. 
 
 

Halloween på Gröna Lund


Ett par pics från förra helgen när min favvis äntligen kom hem efter liiiite för lång tid borta, och vi spenderade en kväll på Gröna Lund som hade halloweenöppet. Jag som aldrig, hör och häpna, gått ett enda spökhus någonsin i mitt liv tyckte att det var dags, och halloween kändes som ett passande tillfälle. Mys var det i alla fall, åt tivolipopcorn i kön och vann en megastor förpackning oreos. Är ganska gla'. 🍁🍂🍁


Oktoberfavorit- Fake freckles



Tjenixen. 
Det hela började med att jag sökte något som kunde föra uppmärksamheten bort från den extrema finn- krisen jag hade för någon vecka sedan, och tänkte att hmm, kan jag inte täcka dem så kanske jag kan få dem att smälta in istället. Sedan dess har jag alltså fastnat stenhårt för fräknar och duttat fram några nästan dagligen. Tycker att det ger ett helt annat intryck av ett ansikte och är rätt charmigt. Jag som, trots att det finns en del i familjen, inte har haft turen att ha några själv får alltså fejka lite, och att dutta med toppen av min ögonbrynspensel har visat sig fungera utmärkt. Kul att kunna variera sig lite. 

Så den looken får bli listad som en oktoberfavorit- en lättare sminkning med fräknar och highlighter i fokus. Så känner jag mig plötsligt lite fräschare. 

Ps. Tog mig en ledig dag igår och sträcktittade klart nya säsongen av Stranger things! Så himla bra, och stämningsfullt för halloween och sista oktober. Är det fler som har hunnit se klart den? 




Tove, 19.


     

     



RSS 2.0