Lördagssyssla

 
 
 
 
 
 
 
 
I lördags hade jag och Jonis en reserverad kväll ihop efter att jag hade jobbat. I och med det fina vädret hade jag bra himla feeling i både kropp och knopp och ville ut i naturen. Som tidigare långvarig scout har jag fortfarande en fläng av friluftsmänniska i mig till och från, och ibland måste jag få utlopp för det. Denna gång resulterade i att vi hamnade ute på Gålö ihop med en öppen eld. 
 
Innan vi åkte ut så förberedde vi lax i paket, fyllda med potatis, morötter, paprika, rödlök och lite smör och citron på. Dessa tycker jag är lite roligare att grilla än, ni vet, korv med bröd att ha lite ketchup på. Nej, då är det absoluuuuuut roligare att få ihop en riktig måltid. Med oss hade vi även en påse västkustchips, som nu har blivit standard- favorit- varianten, och lite efterrätt. Vi hittade oss en liten stranddel att göra upp en eld på, vilket jag (skryt) lyckades med på första försöket. Blev smått imponerad av mig själv, tror nämligen inte att jag gjort det utomhus eller i sådär kraftig vind sedan jag var kanske.... 13? 14? Kändes bra att veta att jag fortfarande kan, i alla fall.
 
Trots att Gålö havsbad brukar vara ganska trångt om folk när det är fint väder så såg vi inte en endaste människa från det att vi slagit oss ned. Kanske berodde det på att vi var lite tidigt ute, såhär i slutet på april. Så, vi kunde njuta till max av att bara vara för oss själva och lyssna på vind och hav. Lite frös vi sista timmen innan elden brann ut, men överlag en supermysig kväll. ✨✨

Katträning

 

Vi har ju en magisk balkong till lägenheten (lucky me som kunde flytta in hos sambo), där jag bara vill spendera hela dagarna nu när det är så himla fint väder. Imorse skulle jag skriva en uppgift till skolan, och passade på att slå mig ned i balkongsoffan. Slutade med att tjocktröja och långbyxor åkte av på grund av värmen. Så härligt! Jag fick klart uppgiften och lite färg om huden. 

Problem hittills har dock varit kissen, som gärna vill vara med exakt där jag eller Jonathan är hela tiden. Jag har dock inte velat ha henne springandes fritt på balkongen även om jag är där, då vi bor rätt så högt upp. När jag istället stänger in henne står hon i fönstret och stirrar på mig eller krafsar på dörren tills den glider upp och hon kan ta sig ut ändå. SÅ! Jag lyckades äntligen få henne att åtminstone verka okej vid att gå i sele. Tidigare har vi provat vid ett par tillfällen, men knappt lyckats få på den för att hon varit så bråkig. Idag gick det. Sedan följde väl sisådär 20 minuter av att hon inomhus försökte få av sig den innan hon insåg att det inte var någon idé. Då kunde hon äntligen lägga sig till ro bredvid mig i solen, verkade trivas ätt så bra och jag kunde ha koll på vilket avstånd hon befann sig på hela tiden. Prima! Kommer nog användas flitigt om hon låter oss. 

Ibland är det skönt att komma bort

En favoritmänniska! 
 
 
Godmorgon! Hoppas att ni haft en toppenhelg och att energin är påfylld inför en ny vecka. Det skulle jag vilja påstå att min är. Så, under torsdagen så kände jag lite att jag behövde göra något. Aktivera mig, se något nytt. Jag skrev till Hanna (tack och lov att vi är lediga samma helger 💖) och vi kom fram till att vi kunde fara iväg runt lunchtid under fredagen och hålla oss borta från Stockholm i något dygn. Det blev alltså en liten spontan roadtrip till Nyköping! Det var en riktigt mysig liten stad, måste jag säga. Jag kärade ned mig något i alla fina villor som nästan alla såg lite äldre ut, med charmig karaktär och defekter. Dessutom riktigt fint med ån som ringlar sig genom byggnaderna. 
 
 
 
Vi spenderade nästintill hela fredagskvällen på det enda öppna vegan- haket i stan vid namn Mårtens Hus, men ärligt talat så var konkurrenter nästintill överflödigt då det var en riktig tiopoängare. Vi beställde goa' alkoholfria drinkar och slog oss ned och njöt av solen i deras trädgård. Beställde senare middag av den rätt så sköna personalen. När solen sedan gick ned och det blev lite småkyligt slog vi oss ned inomhus istället, med varsin bit kaka till efterrätt. Gillade både inredning och mat! 
 
 
Under kvällen promenixade vi, tog tillvara på det fina ljuset trots att det var lite kyligt, och avslutade med en varm bubbelpool och en massa snick snack på hotellet i ett par timmar. Jag somnade därefter ganska gött. Under lördagen hann vi med lite morgonyoga, hotellfrukost, lite shopping och utforskande av staden. Innan vi åkte hemåt igen så avslutade vi med att ta med oss lunch till en brygga, där vi efter matintag kunde ligga och sola en skvätt. Var riktigt glad att vi hade möjlighet att fara iväg sådär, och att jag fick spendera lite kvalitetstid med fin vän. ✨✨
 

Budapest

 
 
Halli hallå. Det är knäppt vad tiden går. Tänkte nämligen att jag skulle uppdatera om min helg i Budapest med lite mixade kamera- och mobilbilder när jag insåg att det redan var nästan en månad sedan jag var där? Hur. Går. Det. Till. Ibland hänger jag inte riktigt med. Men härligt är väl det också, för just nu känns det som att vädret blir lite bättre för varje dag som går. Jag har kunnat sitta på balkongen och njuta av solen i linne. Har kunnat använda mig nya (second hand) skinnjacka. Känt mig lite vår- fräsig med solglasögonen på. Mja, det känns ändå bra. 
 
Hur som helst; Budapest. Jag och Jessica hade pratat om att hitta på någonting, åka iväg någonstans ihop sedan hösten. Jag med min lilla studentekonomi hade stundvis lite svårt att få till det, men slutligen blev det att vi satte oss ned och hittade ett paket som jag skulle våga påstå var ett riktigt kap. Så, vi bokade och for iväg över en långhelg. Väl där hann vi med lite promenixer för att utforska staden, som för övrigt var superfin, brunchade, sprang på enormt badhus och hängde lite på en mysig takbar med goda alkoholfria mojitos.
 
Trots lite kyla och en smärre snöstorms- inställda tåg- visste inte hur vi skulle ta oss hem- incident under lördagkvällen, så hade vi en rätt så härlig helg där vi hann med att "bocka av" en hel del. Mycket tydde dock på att det nog är en riktigt härlig sommar/småhipsterhäng- stad, om ni förstår vad jag menar. Vet inte hur många gånger vi gick förbi en igenstängd bakgård där vi ändå kunde se spår av en uteservering med ljusslingor eller stora väggmålningar längs fasaderna. Kommentaren "det här är nog superfint på sommaren" dök upp betydligt fler gånger än väntat. Så ja, om jag tar mig dit igen så blir det nog under en varm sommarmånad. Tips! 

Ljusare och kortare

 
När jag nu ändå gett en liten sneak peek över håret i gårdagens inlägg så är det väl lika bra att slänga in dessa bilder också. Jag var som sagt en sväng hos en alldeles (för mig) ny frisör under förra veckan. Innan dess tror jag att det rör sig om 2 1/2- 3 år sedan jag var hos en frisör senast, då jag inte haft tålamod nog när jag väl vill göra en förändring att gå och vänta på en tid. Istället har det blivit att jag gjort allting själv. 
 
Men, att fixa med sitt eget hår har såklart sina begränsningar. Speciellt med såpass kort hår som jag har haft det senaste året, så blir det klurigt att nå och få det snyggt och jämnt i nacken. Färgningar hit och dit är alltid svåra att gissa resultat av. Så, för en gångs skull så var det lite skönt att bara sitta i en frisörsstol, bli ompysslad, och ha förtroende nog att veta att det kommer bli bra. Jag är riktigt nöjd med resultatet! Jag har aldrig varit såpass ljus i håret som jag är nu, och det känns både vårigt och trivsamt. Funderar till och med på att eventuellt ljusa upp det lite till när det börjar bli sommar om ett par månader. Vi får väl se. Nu ska jag återgå till skrivning av hemtenta, ciao. 

Att skaffa katt

Hallå i stugan! Kan börja med att påpeka om att den här tiden på året, kanske mellan februari och maj, infinner sig alltid min mest inaktiva blogg-period under året. Vet inte vad det beror på (kanske att det inte händer så mycket i livet egentligen?), men lusten liksom bara försvinner lite sådär vid samma tidpunkt varje år. Bara att kika in i mina arkiv för att se det här årliga mönstret. 
 
Hur som helst, det har faktiskt inte varit helt händelselösa månader. Jag har hunnit med en sväng till Budapest med barndomsvän, fyllt år, första frisörbesöket på två, tre år, och skaffat en liten kisse! Av dessa händelser så tänkte jag börja med lite kattsnack. Jag och Jonathan började nämligen prata djur i november, och därefter dök det upp OFTA. Nästan dagligen skulle jag våga påstå. Vad vi skulle kunna tänka oss, hur det skulle fungera i hemmet, i framtiden. Till slut så landade vi alltså i katt. Efter att ha kikat på raser och dess olika karaktärsdrag så fastnade jag för birman, en sällskaplig och himla, himla fin ras. Jag gick med i grupper på facebook och höll utkik efter uppfödare både här och där. Till slut så fann jag via en av facebookgrupperna vår lilla tös hos en uppfödare som också bodde i Stockholmstrakterna, vilket gjorde att besök och överlämning dessutom gick supersmidigt. Klurigast av alla förberedelser därefter var nog att komma på ett namn som vi båda kunde trivas med och tycka om. Jag hade en ganska lång lista som samlade bådas förslag i mobilen som vi, kvällen innan vi skulle få henne, helt enkelt rensade. Jonathan fick välja bort ett, sedan valde jag bort ett, och så turades vi om tills det kvarstod två namn. Av dessa två fick Jonathan välja vilket det skulle bli, nämligen: Tosca! 
 
Lite otippat kan det tyckas vara att jag, av alla människor, väljer att skaffa ett husdjur. Jag har aldrig varit van vid att ha djur i min närhet, och haft ganska svårt att lita på dem, vara nära dem. Jag tror att idén om husdjur växte en del under det dryga året jag bodde själv och insåg att jag är fruktansvärt dålig på att liksom, bara vara själv (och det trots att jag även då hade en pojkvän som spenderade mycket tid med mig). Nu har i en liten krabat som gärna vill vara med när jag donar här hemma, och det är riktigt mysigt. Så, efter ett ovanligt långt inlägg textmässigt, har ni nu vår lilla familjemedlem Tosca. 
 
 
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0