"Varför dricker du inte?"

Okej, hurrni. Det här har jag funderat på om jag vill skriva om flertalet gånger, men sedan ändrar jag mig alltid när jag tänker att "äsch, det ska ju inte vara en big deal, så jag gör det inte till en sådan". Och visst, i många sammanhang är det kanske inte det. Där det inte spelar någon roll, ingen tänker på det i alla fall. Men, sedan finns också den uppsjö av sammanhang där jag ca 1000 miljarder gånger fått svara på frågan "varför dricker du inte?". 
 
Bland mina närmsta vänner, och säkert några därtill, har jag väl alltid varit klassad som en sån där som man fikar, myser och dricker en kopp te ihop med. Jag älskar att umgås på det sättet, att bara sitta ned i mysig omgivning och lyssna in en annan människa. Självklart går det sällan att plocka bort en individs alla inre filter, men jag känner att det åtminstone plockar bort många av de yttre aspekter som kan skapa hinder i kommunikationen. Jag behöver inte ta in en massa som händer runt omkring mig. Stämpeln jag fick som mys- mor i umgänget kände jag passade mig ganska bra. Nej, jag dricker inte, jag har aldrig druckit. Nej, jag är inte gravid (den här gången heller), jag har inga religiösa anledningar. Nej, jag är inte nykter alkoholist. Ofta känns det som att det måste finnas en "vettig" anledning, en förklaring, när faktum är att jag bara aldrig har känt suget. Jag har aldrig varit tillräckligt nyfiken, aldrig velat. Jag vill helt enkelt bara göra det jag trivs bäst i, där jag känner mig mest som mig själv och få ut så mycket jag bara kan av mitt liv. 
 
 
Sedan finns såklart också den där viljan att passa in, även i en kultur där sociala event ofta kretsar kring alkohol. Under en period när min psykiska hälsa inte var på topp drev den viljan mig till att ändå vid ett tillfälle, en gång, prova lite. För det "är ju så man ska leva sina yngre år". Festa, dricka, leva lajf. Vid det enda tillfället i mitt liv var jag lite, lite tipsy. Inte heller då, när jag förstod hur det kan kännas, tyckte jag om det. Jag slutade så snart jag insåg att jag kände av det, för nej, jag tyckte inte om känslan. Varken innan eller efter har jag haft en droppe alkohol i kroppen. Idag önskar jag lite att jag hade kunnat gå tillbaka till mig själv den kvällen för att säga att Tove, gå på magkänslan. Gör det som känns rätt för dig, gör inget du inte säkert vill bara för någon annans skull. Nej, det var egentligen ingen katastrof att det inträffade, inget jag kan påstå att jag ångrar. Men jag tycker att det är så himla dumt egentligen, just att det hände bara på grund av viljan att passa in i normen. På grund av föreställningen att det är så man "ska vara". 
 
 
Vad jag vill komma fram till är väl att det känns viktigt att lyfta, och prata om, att det finns mer än ett rätt sätt att leva sitt liv. Som med alla normer känner jag att även alkoholnormen behöver luckras upp litegranna. För ja, jag vill kunna umgås med mina vänner, bekanta eller till och med främlingar på en hemmafest, på det sätt som jag känner mig tryggast utan att bli ifrågasatt gång på gång. Blir man det så är det så lätt att efter ett tag känna sig felaktig. Och det är synd. Klyschig slutsats; välkomna olikheter och gör bara sådant som känns rätt för just dig. För ja, återigen, det är mitt liv, som jag vill få ut så mycket positivt jag bara kan av. Och det är bara jag som vet när jag mår som bäst. ✨✨✨
 




Croissantlördag

Godmorgon! Ledig lördag. Startade morgonen med lite sovmorgon, och gjorde sedan en lyxfrulle som sig bör en helgdag. Har faktiskt rätt ofta såna där bake off- croissanter i frysen, även om jag inte äter det särskilt ofta. De där morgnarna kommer ju ändå, när det är rätt så perfekt att bara kunna slänga in dem i ugnen och så vips! så finns det en nybakt croissant, fortfarande varm och go till frulle. Dagens tillbehör blev Påmackan, skivade jordgubbar, lite agavesirap och kakaonibs. 
 
 
När det är lite för varmt i lägisen för att dricka te blir det oftast ett glas kall havredryck till. Gött. Fick, som ni ser, också lite sällis av en nyfiken kisse som varit supergosig den här morgonen! Även nu när jag sitter och skriver så ligger hon i famnen på mig och spinner. 
 
 
Jobbar imorgon igen, så nu ska jag se till att ta vara på dagen idag. Hoppas ni får en toppenhelg! 

Update

 
Nu har vi snart levt ett halvår med den här lilla krabaten smygandes i lägenheten! Så jag tänkte att det är en passande tidpunkt att benämna lite kort hur det har varit. Till att börja med så har jag ju, som nämnt i detta inlägg, aldrig levt med ett djur tidigare. Alltså verkligen inget, överhuvudtaget. Varken större djur eller någon liten hamster. Så, lite nervös var jag, även om en katt kanske inte känns som en biggie för andra människor.
 
Meeeeen det har ju såklart gått bra. Jag tror att detta kan vara det enda djuret i världen där jag vågar somna med tassar tryckandes mot kinden utan att vara nervös. Jag känner att vi nått homies- nivån, med undantag från när hon förstör mina växter. Eller våra möbler. Eller väcker oss vid halv sju på morgonen för att sedan själv gå och lägga sig och slagga vid nio, heh. Nej då. Livet med katt är faktiskt snäppet härligare än livet utan. Sällskap, gos, osv. Hon har hittat sina favoritspots i lägenheten, visar lite personlighet, ska alltid vara med där vi rör oss, kan vara med och ta en tupplur i ens famn i soffan ibland. Förstår nu lite bättre vad "gulliga katter"- hypen handlar om. ✨
 

Morgonstund

Goddagens! ✨ Idag har jag en ledig- mitt- i- veckan- dag att ta tillvara på. Startade morgonen med lite halvdålig känsla i både kropp och knopp, som jag (bokstavligt talat) försökt skaka av mig med min lugn- lista på Spotify och några minuter shaking. Gör mer för psyket än vad man kan tro! Planerar också att sträcka ut kroppen och öva lite headstands innan gymmet, så himla skönt att bara vara 100 % (egentligen 90 % kanske, om vi ska vara ärliga) närvarande i det fysiska och i kroppen för en stund. 
 
 
 
Provade att göra en kopp matcha på mandelmjölk imorse, vanligtvis använder jag havremjölk. Utvärderingen är att havremjölk är tusen gånger bättre, tipstips. Mandelmjölken skar sig, ville inte skumma sig minsta lilla, och jag fick stå med ballongvispen och röra alldeles för länge innan jag kände att det ändå blev drickbart i konsistensen. Så kommer hålla mig till havremjölk i fortsättningen. Det är förresten plättlätt att slänga ihop en kopp själv hemma, för att slippa de dyra cafévarianterna. Jag rör ut en tesked matchapulver med någon matsked varmt tevatten för att slippa klumpar, och häller sedan över lite varm mjölk av valfri (men alltså verkligen helst havre, hehe) sort. Sötar med lite honung eller agavesirap och någon nypa vaniljsocker. Gött. 
 
 
 
I övrigt har jag gjort ett försökt till framförhållning och planerat upp några uppslag i min bullet journal som nu är redo att fyllas. Längtar tillbaka till skolan litegranna efter att ha gått igenom allt? Vill vidare i min utbildning, liksom. Jaja, hoppas ni får en bra tisdag. Ciao!

Söndagslista

Söndagens planer gick i stöpet, så varken Nytorgsfest eller stretchklass blev av. Istället la jag lite tid på målning, ett sätt att fokusera tankarna på något så att de inte har möjlighet att vandra fritt (det blir sällan bra). Hittade också en liten söndagslista jag tänkte kan vara passande, även om detta läggs upp en måndag. Ja, ja, här kommer den i alla fall. 
 
Bäst i veckan? Att vår lägis äntligen dök upp på Hemnet! Som jag skrev om i förra inlägget. Det var faktiskt himla kul att få se bilderna. Eftersom att jag också tror på konceptet att rabbla fler positiva än negativa saker så måste jag ju även säga att familje/släktmiddagen som farbror med familj styrt upp var dundertervlig.
 
Sämst i veckan? Måndagens städning. Fy, vad vi var trötta efter det! Men också så himla skönt att vi hann rensa ordentligt innan fotograferingen. 
 

 

Veckans citat? Ärligt talat så är jag inte så mycket för citat eller trendiga "quotes", önskar ofta att de tilltalade mig mer än vad de faktiskt gör, heh. Så jag tycker att vi kör en veckans låt istället, då jag tycker att det känns sisådär 100% mer uttrycksfullt. En jag spelat mycket på senaste är Wasteland med Against the current. Lyssna, härlig feeling! 

 

Veckans godaste måltid? Återigen, brakmiddagen vi blev bjudna på hos kusinerna!

 

 

Nästa vecka ser jag fram emot? Ja ni. Vad har jag för planer egentligen? Känns som att jag behöver försöka få in lite annat än jobb. 

 

Nästa vecka ser jag inte fram emot? Att jag missar terminens första pole- klass! Solklart. Fy vad jag längtar tillbaka till att få slänga sig upp och ned litegranna. Gissar att jag kommer behöva träna upp styrkan i ryggen igen efter sommarens uppehåll. 

 

 

Måndagens planer? Jobb, och därefter har jag lite ditt och datt att ta hand om hemma inför veckan. Viktigheter, sådär. Så himla vuxet. 

Det var allt för detta inlägg, ha en toppenvecka! 

 
 
 
 
 

Lägenhetsförsäljning

Söndagmorgon! Jag har haft en "riktig" helg för första gången på länge. Ni vet, en sån där då jag och Jonathan har haft möjlighet att få in en liten dag att umgås för oss själva. Tränat, sov ut imorse, känner mig lite allmänt avslappnad. Så skönt! ✨✨ Idag står lite häng på söder och en stretch- klass på schemat i sällskap av Leo. 
 
En liten uppdatering; vår (Jonis) lägis ligger uppe på hemnet! Jag har snott lite bilder från annonsen, som ni kan se nedan. Klicka in här och kika, vettja!  
Och ha en fin söndag. ✨
 
 
 
 
 
 

rose gold






Sådär. Det var uppenbarligen dags för en ny fläng av förändring. Jag hade en bokad tid hos frisör och tänkte mig att jag främst skulle klippa kortare och ljusa upp topparna lite till. Satte mig i frisörstolen och slängde ur mig "skulle en rosé- guldig toning funka?". Såatte; så blev det! Är supernöjd med färgen, jag gillar att den är annorlunda men ändå diskret (lite som jag själv hehe). Känner mig också lite avis på hur smidigt det ser ut när en frisör lockar hår i jämförelse med när jag själv gör det. Det blir snyggare, det håller bättre, det går snabbare?? Lär mig. 










Västkusten

Hallå i stugan! Vill väl bara nämna att jag, som många andra, har haft det ganska gött sommaren 2018. Värmen gjorde att mitt och Jonis val att spendera sommarsemestern i Sverige blev ganska perfekt. Egentligen har inte mycket mer än tillgång till en fin strand behövts. Kanske en glass här och var. Såatte, ja. För att snabbt summera spenderade vi alltså några nätter på Falkenbergs strandbad, några i tält vid Tylösand, och några i Göteborg där vi spenderade en heldag på Liseberg. Mys! I Falkenberg spenderade jag alla mina barndoms semestrar, så det var roligt att få visa J runt litegranna. Dessutom var hotellet magiskt. En annan favorit blev faktiskt Halmstad kvällstid- riktigt härlig sommarstad?? Blev glatt förvånad över de härliga uteserveringarna och stämningen. 

Bilderna är från en av kvällarna i Falkenberg, när vi slog oss ned med picknick ute på näset. Gött. 










Tove, 19.


     

     



RSS 2.0