Edinburgh #2

Lördagen bestod av mycket traskande och utforskande. "Vad finns här? Vad är det där för gata? Ska vi gå in i den här butiken?". Vi rörde oss mest i Old town och hittade diverse små Harry Potter- butiker och gick in i princip varenda en. Vi besökte även The Elephant House, det café som hävdar sig vara "the birthplace of Harry Potter" då J. K. Rowling skrev åtminstone andra (och tredje?) boken där. Vi besökte även kyrkogården som ska ha inspirerat till diverse namn hos karaktärerna samt Thomas Riddell, aka Tom Riddle, aka Lord Voldermorts grav. Därefter skolan som ska ha inspirerat till Hogwarts fyra elevhem. Väldigt turistigt, men kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha traskat länge nog på gator som påminde om Diagon Alley var vi återigen ganska kalla och behövde lite inomhusaktivitet. Därför hamnade vi på Camera Obscura and world of illusions, som till stor del påminde om Tom Tits med många aktiviteter anspelandes på synvillor och illusioner. Spegellabyrinter, kalejdoskop, med mera. Min favvo var rummet där man klev rakt in i vad som såg ut som en stjärnhimmel. 
 
 
 
 
 
Vi avslutade lördagen med middag i en fransk restaurang i en byggnad från 1400- talet, som var modernt inredd ihop med allt det rustika som fanns kvar. Vi förväntade oss kanske lite mycket av maten när omgivningen var så fin, för den var i slutändan inget utöver det vanliga. Så, från den kvällen tar jag med mig miljöupplevelsen framför smakupplevelsen. 😊 
 
Efter att under lördagkvällen ha somnat väldigt (extremt) tidigt, vaknade vi också tidigt på söndagen och hade därmed gott om tid att promenixa till ett brunchställe som jag hittat efter diverse google- sökningar. Vi hade tur och kom dit straxt innan det bildades kö för bord ut mot gatan, då det tydligen var ett poppis ställe vi hittat. Jag hade lite smådåligt flow och lyckades beställa in något jag inte alls var sugen på, haha. Jonis pannkakstallrik såg däremot prima ut. Efter frullen tog vi oss till flygplatsen och hemåt igen. En riktig myshelg att vara tacksam för! 🌟
 

En helg i Edinburgh

Jag och Jonathan hade pratat om att åka iväg helgen som var ganska länge, och trots att tanken egentligen var att hålla oss på svensk mark så hamnade vi istället i Edinburgh, Skottland. Känner man mig så är man kanske inte helt omedveten om att jag blir något nostalgisk av allt som har med Harry Potter att göra. Både jag och Jonathan tycker att Harry Potter- filmerna fortfarande är mysiga nog att se årligen, gärna runt jul/ nyår, och har liksom många andra växt upp med karaktärerna i böckerna. Därföööör var det extra skoj med Edinburgh, i och med att J.K. Rowling som skrivit böckerna tagit mycket inspiration från omgivningen i den lilla staden. För det är den; hyfsat liten för att vara en stad. Så, här kommer en summering av vår helg! 
 
 
Under första kvällen fick jag inte med så mycket på bild, och något jag önskar att jag fått med var vår fika på cafét Cuckoos Bakery. En kvarts promenad från centrum låg det och såg kanske inte så mycket ut för världen, men de serverade ärligt talat helt magiska cupcakes. Vi valde ut ett par smaker och delade på, en med red velvet och en med någon slags blandning av cheesecake och choklad. De smakade hembakt och på riktigt, sådär. Vattnas lite i munnen bara när jag skriver om dem. Kanske är dumt att skriva detta på tom mage, haha. 
 
 
 
Därefter bestod fredagkvällen av strosande och en otippat intressant busstur som berättade anekdoter om stadens kyrkogårdar, historia kring det stora torget som en gång i tiden var en avrättningsplats samtidigt som det även innehöll ett teatraliskt framförande att skratta lite till. Middag efter det blev i princip på första, bästa ställe, då båda (okej, kanske främst jag) var rätt kalla och inte ville röra oss ute i kylan för länge. 
 
 
 
 
 
Morgonen därpå åt vi frukost i Old town, på ett rätt så hippt inrett fik vid namn Pumpkin Brown. Troligen mitt favvoställe under resan, då allting "stämde". Veganskt, mycket rawbakelser, hälsosamt och gott. Riktigt gott. Dessutom så var det lite underhållande att sitta mitt i fönstret och kika ut över alla som försökte ta sig fram i halkan. När man vet att man ser exakt likadan ut själv ute på gatorna så är det härligt med igenkännande skratt. 
 
 
 
Under lördagen sken solen såpass att man kunde känna ett uns av värme om nosen när man stod rakt i solstrålarna. Att man alltid glömmer bort hur det känns efter ett antal månader av vinter? Himla skönt i alla fall. Tar resten i ett senare inlägg, ciao sålänge! 

Ja, bullet journal. Igen

 
Hola! Tänkte bara nämna att jag för ett par dagar sedan startade en liten bullet journal- instagram utöver min privata. För ett par år sedan hade jag en tumblr för min "wreck this journal", som ni kan se här, och då tyckte jag att det var en lite smårolig sak att dokumentera boken på det sättet. Så, nu när jag är såpass inne i bullet- journal- hype'en, så kan det ju vara roligt att dokumentera det på liknande sätt. Kika in här om det skulle finnas lust!
 

Avkoppling

 
 
 
 
 
Det var ett tag sedan som jag fick umgås med denna favvopingla, så igår bestämde vi oss för att ta en spadag och koppla av litegranna. Vi velade lite fram och tillbaka kring vart vi ville, och hamnade till sist på Sturebadet som var nytt för oss båda. Där klev vi in i den där "tänk inte på någonting annat- allt är frid och fröjd- släpp stressen- gassa runt i badrock"- bubblan. Att befinna sig en så lugn miljö och behaglig temperatur gör ju automatiskt lite med en. Tänker mig att det blir lite som en automatisk typ av meditation? Kanske inte lika intensiv. Men ändå det där, att liksom släppa omvärlden en stund. Himla bra kändes det i alla fall att kliva ut därifrån igen, med lite ny mental energi! ✨
 
Vi avslutade kvällen med middag på Phil's Burger. Tacksam för deras halloumiburgare som faktiskt är prima. Idag väntar föreläsning och genomgång av kurslitteratur, eventuellt en timme på dansstudion ikväll. Kram på er!
 

Ibland räknas framsidan också

 
 
 
Goddagens! Söndagkväll. Jag har en jobbhelg bakom mig, inte så mycket märkvärdigt där. Har också vistats på babyshower med pojkväns familj (mys med mer än ett tillskott där snart!). Och skapat en framsida till min bullet journal. Eller, framsida och framsida, det är en liten etikett. Till boken fick jag nämligen med ett antal tomma, vita stickers att klistra på framsidan samt långsidan av boken. Kämpade lite med att lista ut hur jag ville att det skulle se ut, och landade i resultatet från bilderna ovan. Känner mig nöjd, faktiskt. ✨
 
Förresten. Högst oklart varför bilder helt plötsligt har börjat bli såhär ⬆️ suddiga när jag laddar upp från telefonen. Tycker att det är i samband med senaste uppdateringen av blogg.se- appen? Obs. inte på grund av att bilderna är för små. Hjelp pls. 

Vinterdagar

 
 
 
 
Idag fick vi nog en av de finaste dagarna för den här vintern. Allting var täckt av vit frost och dagsljuset ihop med dimman fick allt att lysa lite magiskt. Så, efter en morgon med opponering av uppsatser i skolan, tog jag med mig Jonis ut för en promenix. Mysdag! ❄️❄️
 
 

Vardagsklassiker

 
 
 
Dagens frukost på chiapudding, fryst mango, bipollen, kokos och mörk choklad. Det är så lätt att bara göra sig en vanlig, hederlig ostmacka när det inte riktigt finns tid att under morgonen laga bra frukost, vilket också kan vara gott, men nu saknade jag mina "bra-iga" frukostar med lite vettigare näringsinnehåll. Då är nog chiapudding ett av mina bättre alternativ. Bara att slänga ihop en större sats under kvällen, så räcker det två- tre morgnar framöver. Denna variant var höftad men bestod ungefär av; 2,5 dl krämig kokosmjölk, 2 dl havremjölk, 5 dadlar, en tsk vaniljsocker och en halv dl chiafrön. Valde att inte smaksätta med mer än så, utan ville kunna välja mer fritt bland toppings efter vad jag under morgonen är sugen på istället. ✨✨
 
Dagen har hittills spenderats med en tur till gymmet och plugg. Gympasset, som skulle bli ett bröst- och axelpass, kändes sådär, och jag valde att halvvägs igenom avbryta det jag tänkt göra för att avsluta med lite kondition istället. Ni vet, man ska lyssna på kroppen och yada yada. Så, nu tänker jag krypa upp i soffan med en kopp te och lite studieläsning. Taco hej!

Årsresumé av 2017

I mitt första inlägg i januari 2017 saknade jag pepp och motivation inför vad som skulle visa sig bli ett riktigt bra år. Jag har inte varit tipp topp på att dokumentera månad för månad, men här kommer en liten årsresumé av det jag faktiskt fått med. Heads up för långt inlägg!
 
 
 
De första månaderna av året hände, som vanligt, inte särskilt mycket. Spenderade mycket tid i skolan, gjorde go'frukostar och längtade efter våren. 
 
 
 
 
Var en helg med Maja på hennes landställe och skrotade i februari. 
 
 
 
 
Skickade lite kärlek till mina vänner över alla hjärtans dag.
 
 
 
 
 
Brunchade med en fining och hade lite av en reunion med några till.
 
 
 
 
 
Framåt senvåren fick jag mig ett spontanryck, klev in i badrummet och plockade upp saxen för att kapa en massa hår. Insåg att jag trivdes väldigt bra i det och att jag troligen inte är sämst i världen på att klippa hår, det blev ju faktiskt helt okej. 
 
 
 
 
Hittade under våren hem till poledance, lite otippat kanske. Aldrig tidigare hittat något som är såpass utmanande, både psykiskt och fysiskt, men där man ändå ser en snabb utveckling. I maj 2017 var det med rädsla och försiktighet jag provade på att svinga mig upp och ned för första gången, idag känner jag mig bekväm i att ha ena benet som min enda fästpunkt. 
 
 
 
 
Blev lite trött på att se den här byggnaden och lite glad av att fira in sommaruppehåll med lunch på Hermans med dessa kursare. 
 
 
 
 
Lillebror tog studenten. 
 
 
 
 
Spenderade en helg i Örebro med dessa. 
 
 
 
 
 
 
Spenderade dagar med klassisk svensk sommar på Johannas landställe. Ni vet, såna där sommardagar när man klär in sig i filtar i solstolen för att det är blåsigt och kyligt. 
 
 
 
 
 
 
Spontanbokade en helg i Berlin med Hanna. 
 
 
 
 
Fikade en massa med dessa filurer. 
 
 
 
 
 
 
Badade en massa i Montenegro under en vecka med min prins. 
 
 
 
 
 
Fick ihop med Erika äntligen se mina tonårsidoler live, Paramore
 
 
 
 
 
Spenderade en massa tid på gymmet och kände mig både kunnigare i vad kroppen mår bra av och starkare. 
 
 
 
 
Spa'ade med Jessica för att råda bot på vardagsstress efter sommaruppehåll.
 
 
 
 
 
 
Flyttade ihop med mitt lyckopiller och, efter några trippar på Ikea, skapade världens mysigaste hem att trivas i ihop. 
 
 
 
 
Var på Mamma Mia The Party på Tyrol ihop med mamma och farmor.
 
 
 
 
 
Såg favvo- PVRIS, igen. 
 
 
 
 
 
Snicksnackade om livsfilosofi med denna och hamnade senare på Tyrol igen, denna gång med pojkvän och vänner, för julbord. 
 
Det finns ju alltid mer, och det är inte plättlätt att sålla ut. Ett mål för kommande år är nog att kameran ska få hänga med lite oftare för lite roligare bilder. Tror nämligen att 2018 har minst lika bra erfarenheter att erbjuda. 
 

Ny Bullet Journal

En av mina favvojulklappar i år visade sig bli denna, en skrivbok. Alla som har någon slags koll på Bullet Journal- konceptet känner nog till att det här är Boken med stort B, som är som gjord för det. Det är en svart, inbunden Leuchtturm i A5, och har små, små, ljusgråa prickar över hela sidorna, vilket innebär att jag aldrig kommer behöva använda mig av en linjal i mitt "bullet journalande" igen. Så, med ett nytt år tyckte jag att det kändes passande att skapa de introducerande uppslagen, vilket också är grunderna i en Bullet Journal. Tänkte gå igenom dem en och en.
 
Index- De första 5-6 sidorna består av ett tomt index. Dessa tog jag ingen bild på, då de ärligt talat ser lite tråkiga ut, som ett index vanligtvis gör. En spalt där jag, allt eftersom jag skapar nya uppslag, fyller i sidnummer och en där jag fyller i vad uppslaget består av. Tanken är att jag inte ska behöva bläddra så mycket fram och tillbaka i boken, utan enkelt kunna hitta det jag är ute efter. 
 
 
 
Key- Visar helt enkelt vilka symboler jag använder mig av för olika typer av noteringar. 
 
 
 
 
 
Årsöversikt och Future Log- Årsöversikten är till för att jag enkelt ska kunna kolla upp datum och veckodagar. Future Log skulle kunna översättas med framtidsnoteringar, då tre uppslag i boken är ägnade åt årets kommande månader. Här kan jag enkelt fylla i sådant som är viktigt att komma ihåg, såsom inlämnings- och tentadagar, födelsedagar, kommande evenemang, årsdagar, med mera. När jag senare skapar månads- eller veckouppslag går jag tillbaka och kikar på min future log för att föra över det som är relevant. 
 
 
 
 
Månadsuppslag- Dessa uppslag valde jag också att inte riktigt visa upp, då de är snäppet mer privata. Mina månadsuppslag börjar vanligtvis med en typ av introduktionssida, som ovan, för att markera en ny månad. Denna sida markerar jag även med washitejp längs långsidan för att enkelt kunna hitta den. Månadsuppslaget efter introduktionssidan består av en habit tracker, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, och övriga mål och tankar kring kommande månaden. På denna sida brukar jag även i slutet av månaden fylla i en liten ruta som beskriver sådant som utmärker månaden, vilket kan bestå av allt från tv-serier jag tittat mycket på, favoritlåtar, eller smånoteringar om speciella saker som hänt. 
 
 
 
 
 
Veckouppslag- Till sist skapade jag det första veckouppslaget för 2018 i en väldigt enkel version. Veckodagarna uppradade med smånoteringar om saker som händer samt en liten ruta för att kunna följa mina sovmönster. 
 
Sådär. Det ger mig alltid lite motivation i skrivande och kreativitet med en nystart som nyår eller början på ett nytt skolår. Hoppas att det håller i sig. 

Nyårsafton 17/18

 
 
 
 
 
 
Ja, så var ännu ett nyårsfirande förbi. Hade faktiskt en väldigt bra kväll. Vi började med middag hos min vän Ana, där ambitionsnivån låg på en helt rimlig nivå med tacos. Enkelt och alltid gott. Jag stod för efterrätten med en vegansk kola- och röda vinbärspaj med en klick havregrädde till, gött. Jag blev på bra humör och kände mig trygg med både pojkvän och så många av mina närmsta vänner runt omkring mig. Senare for vi vidare mot firande av tolvslaget med större umgänge, och stod ute och skålade i regnet som sig bör. Dansade en skvätt till the 1975. Det glada humöret höll i fram till det att övertröttheten slog i, också väldigt rimligt då jag hade klivit upp vid fem för jobb morgonen innan och därmed varit vaken i närmare ett dygn. Åkte därför hem med lite jobbig känsla i knoppen, men vaknade upp prima igen på nyårsdagen, som spenderades med Harry Potter- filmerna och en liten promenix. 
 
Hoppas att det var fler som hade en bra start på ett nytt år. ✨✨



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0