Vårt nya matbord och avslappning

Sisådär blev det helt enkelt med den nya matgruppen! Jag är supernöjd med både bord och stolar. Jag är glad att vi hittade ett runt bord i just trä, som är himla fint. Det är också lite personligt, inte helt slätt, lite ojämnheter här och var, inte helt perfekt. Som det ska vara. Och gällande stolarna; som jag nämnde i det här inlägget så har jag varit liiiite trött på att inte ha ryggstöd ELLER kunna nå ned till golvet med fötterna när jag sitter på de gamla stolarna. Det är lätt att bli lite trött i ryggen rätt snabbt. Så nu, hurrni, nu kan jag äntligenäntligenäntligen sitta vid matbordet och bara njuta i några timmar utan problem. Vi har än så länge hunnit med ett par brädspelskvällar, som vi upptäckt att ett runt bord är optimalt för! Det blir också lite härlig stämning när alla kan sitta mot varandra. 
 
 
Som ni ser så har jag även slängt på lite höstdekorationer. Något hände efter vår spa- helg, för jag som knappt haft några höstkänslor alls sprudlar nu av dem. Vill bara klä mig i brunt och orange, dricka härliga varma drycker, gå på promenader och njuta av att det är lite sådär lagom kyligt mest hela tiden. Tror kanske att det var lite tid i lugn miljö jag behövde för att kunna hitta tillbaka till något slags lugn själv och kunna njuta av det jag tycker om i livet.
 
 
På tal om lugn så har jag två saker som fungerar himlans bra för mig just nu om jag vill komma ned i varv. Det första är appen Calm, där jag antingen bara slår på någon lugn musik, lyssnar på naturljud (som kvittrande fåglar eller vågor på en strand), eller gör någon slags meditationsövning. Jag gillar "body scans" bäst, övningar som lägger fokus på en kroppsdel i taget. Att få någonting så specifikt att tänka på gör det så mycket lättare att släppa allting annat som snurrar i huvudet 24/7 annars. 
 
Det andra är ASMR videos på youtube. Innan jag och Siri pratade om det i söndags så trodde jag att jag var ensammast i Sverige om att faktiskt lyssna på det. Jag gissar att det går snabbt att varva ned med hjälp av det i och med att det pratas så. hiiimla. lugnt. Och såklart, själva asmr- reaktionen. Rekommenderar. Typ som  den här, en nybliven favvo. 
 
Menneeee det var allt jag hade för idag. Pöss!
 

Den ultimata avslappningen

Ja, som ni ser spenderade jag och Jonathan några timmar på Yasuragi i helgen. Jag har välan klagat lite på att jag varit så fruuuuuktansvärt trött den här terminen, och ibland kan det hjälpa med ett avbrott från vardagen. Vi hade väl spånat lite ända sedan i våras kring att runt höstlovstiden kanske ta en weekend någonstans, få ett miljöombyte. Samtidigt så är jag lite trött på och får lite skuldkänslor av att flyga (ja, då tänker jag på miljöaspekten), så jag ville leta efter något närmre hemma. Yasuragi har jag bara hört mycket gott om, men inte besökt själv förut, så jag kände att det var dags att ta tillfället i akt och åka dit. Min sammanställning av tiden där är väl att det var 100% värt det. Konceptet av att i princip flytta in i den där bomullsrocken under hela sin vistelse var magi! Inget smink. Inga kläder att bry sig om. Ingen telefon som plingar. Iiiiiingenting. Bara en massa varma härliga bad och bastus. 
 
Nae. Rekommenderar det. Åk dit. 
 
 
 
 

Fotosnack

 
 
 
Jag saknar att fota. Fy bubblans. Jag vet inte, men jag har fått något slags inspirationsryck på foto- fronten sedan sommaren. Det jag tycker är kul är porträtt av alla dess slag, oavsett om det är för någon typ av event eller bara för porträttets skull. Sååå, häromkvällen knåpade jag ihop en liten portfolio. Jag har fortfarande en del bilder att rota fram på hårddisken, från bland annat bröllop jag tagit porträttbilder till. De vill jag också få in på sidan som jag nu har skapat. Jag fick därmed börja med att slänga in de jag hade tillgängliga, så är tanken att jag får fylla på lite allt eftersom. 
 
Problemet jag har är att jag inte har alldeles för många i min omgivning som vill eller kan ställa upp på att stå framför kameran. Alla känner sig inte helt bekväma, en del är trötta på det i och med att jag rätt så ofta har haft kameran med mig, och så vidare. Ni vet. Så, jag är helt enkelt på jakt efter någon eller några som kan tänka sig att ge mig lite utmaning och möjlighet att utvecklas genom att "modella" en stund. Det är faktiskt spillerill om det gäller enskilda porträtt, en parfotografering, barn, husdjur, m.m. Jag nappar nog på det mesta. Såatte; känner ni någon som kan tänka sig detta, letar amatörfotograf eller själv längtar efter lite uppdaterade bilder att rama in- let me know. 
 
Och spana gärna in mitt än så länge ganska lilla bildgalleri här: https://tovenm.pb.online/ ✨✨ 
 
 
 

Söndag

Det är söndag igen. Jag lämnar en jobbhelg bakom mig och försöker ta några minuter att ladda upp inför en ny vecka. Är inte heeeelt redo, känner att det tar emot lite i både kropp och knopp. Meeeen; jag har förberett frukost to go till imorgon bitti, jag kan fortfarande komma i säng i hyfsad tid, jag har fått lite tid för mig själv ihop med en kisse som har varit rätt så lugn. Tosca har haft några "kaos- nätter" och väckt oss väldigt, väldigt tidigt. Det verkar dock, pepparpeppartaiträ, ha lugnat ned sig lite nu. De senaste morgnarna har hon kommit och velat gosa först efter att mitt larm har gått. Det är ändå rätt så goda förutsättningar för en ok start på måndagmorgonen. 
 
Bäst med veckan som varit var nog att vi fick vårt nya matbord med stolar på plats. Det har skapat en plats som möjliggjort både middagar ihop med härligt sällskap och en söndagsfrukost som ingen av oss känner några behov att stressa ifrån. Jag är superdupernöjd. Får försöka slänga in lite bild på det under veckan. 
 
Under veckan som kommer ser jag mest fram emot att ta mig tiden att ta en himla promenad. Alltså. På riktigt. Det har varit helt maaaagiskt väder de senaste dagarna, och jag har tänkt gång på gång att jag bara vill slänga på mig en gosig tröja och ta en riktig långprommis. Tiden har dock inte riktigt funnits. Så det är väl lite veckans måste. Kommer bli besviken om det känns som att jag missar höstens peak, det är så fruktansvärt fint och något av en boost för min mentala hälsa att befinna mig utomhus just nu. 
 
Hoppas att ni har tid att njuta av årstiden! Alla borde nu när det är som finast. 🍂 
 
 

Rundtur i vardagsrum och kök

Okej, efter sovrumsinlägget så kände jag helt enkelt att den typen av "före- bilder" kan vara roligt att ha även på resten av lägenheten. Här är alltså en liten rundvisning av hur det ser ut just precis nu, innan vi kommit på plats ordentligt. Vi börjar med vardagsrumsdelen!
 
 
Såhär har vi alltså fått till det hittills. Jag är så himlahimla nöjd med soffan. Den är stor och rymligt, men tar inte alltför mycket plats. Jag och J kan nu sitta i varsin ände och vinka till varandra, nästan så att jag kan sakna den automatiska närheten av att ha en liten soffa, haha. Nej men, den är toppen. Jag är också himla nöjd med den svarta rottingfåtöljen som jag spanat in huuuuur länge som helst och tänkt att "en dag, en vacker dag, så ska en sådan få pryda mitt vardagsrum". Det är en underlig typ av materiell lycka att äntligen kunna krypa upp där med gosig filt, katt i famnen och en bok i handen. 
 
Saker som är på G i vardagsrummet: 
  • Taklampa ovanför soffbordet. Just nu ser ni bara sladden av den tillfälliga glödlampa vi hängt upp i taket, men den är i alla fall heeelt fel placerad. Det gör att varje gång en ställer sig upp från soffan så dunkas huvudet rakt upp i lampan- ett riktigt irritationsmoment. Så jag längtar efter att få hem den lampa vi faktiskt ska ha så att vi kan placera den rätt! 
  • Bokhyllor. Vi får se hur och när de dyker upp, men jag är så sugen på lite maffiga bokhyllor. 
  • Kanske att jag vill byta ut gardinerna? Jag får ta mig en funderare på vad som skulle passa bättre. 
  • Smådetaljer. Jag måste hitta en vettig plats för allting. Vad passar in vart? 
 
 
Sedan har vi köket, här med lite disk i vasken. Den öppna planlösningen gör att det blir lite svårt att dela upp det i kök och vardagsrum, allt är ju bara ett enda stort rum. Superhärligt i och med att det blir en väldigt stor social yta, men vi har också fått tänka ett snäpp extra för att både vardagsrumsdel och köksdel ska flyta ihop utseendemässigt. Vi har också varit lite trötta på de höga barstolarna, i och med att ingen av oss orkar sitta på dem särskilt länge. Kanske börjar vi bli gamla, jag vet inte, men en blir trött i ryggen rätt snabbt när de saknar ryggstöd. Efter mååånga sökningar fram och tillbaka hittade vi till slut en ny matgrupp som vi gillade båda två, och det verkar som att den kan dyka upp här hemma redan i veckan. Håll tummarna för att det blir bra! Jag tror det. 
 

35 mm

Hallå. I helgen fick jag hem ett nytt objektiv som jag kikat på ett tag, nämligen ett 35 mm, 1.8. Har haft ett fast 50 mm väldigt länge, och har i princip aldrig bytt sedan jag fick det. 50 mm är dock en lite klurig brännvidd om en inte använder det enbart vid porträttfotograferingar, i och med att det är så himla "inzoomat". Vet inte hur många gånger jag "bara ska ta en bild lite snabbt", men det slutar med att jag måste backa femtio meter eller ställa mig på en stol på grund av att det inte går att zooma ut. Såå, nu har jag alltså skaffat ett lika ljusstarkt, men som är lite mindre brännvidd på. 
 
Efter att ha hämtat ut objektivet på posten så var jag ju naturligtvis rätt så nyfiken på det, så slank ut i skogen, slog mig ned bland lite höstiga ormbunkar, och testfotade. Sammanfattat så tror jag att detta blir mitt nya standardobjektiv; toppen! 
 
 
 

Sovrummet- efter kalkfärg

Här kommer en liten update på hur sovrummet blev efter att vi målat om! Väggarna var vita tidigare, och vi kände oss sugna på att tona ned ljuset där inne. Idén om att gå och lägga sig ett mörkt sovrum var något som vi fastnade för båda två, det kändes helt enkelt bara mysigare. Efter att ha gjort lite research hittade jag dessutom Jotuns kalkfärg, som skapar lite mer livlig känsla i färgen. Det händer liksom någonting, det blir snäppet mer än en vanlig färg. 
 
 
Kalkfärgen finns i en massa olika nyanser, och nä, det var inte helt enkelt att bestämma sig. I början hade vi tänkt oss en helt vanlig, mörkare grå. Jag satt och klippte och klistrade ihop små kollage med bilder över de olika nyanserna ihop med bilder av våra lampor, kuddar, med mera, för att vi skulle kunna föreställa oss slutprodukten i rummet. När vi till sist satt kvar med två kollage, där det ena gick i grått och det andra i mörkblått, så sa det liksom poff, så hade vi bestämt oss för den blå. Den kändes roligare. Nyansen heter "St Pauls blue". Den är såklart, som med så mycket annat, väldigt svår att fånga på bild. Jag skulle säga att den har lite mer lyster på bilderna än i verkligheten, men vi är verkligen tipp topp nöjda med den båda två! 
 
 
Ännu en detalj jag bestämde mig för ganska snabbt att vi skulle ha var denna typ av gardin. I och med att vi bor på bottenvåningen så är det rätt skönt att under dagarna kunna dra för de vita gardierna för att minska insynen, men samtidigt släppa in lite ljus. Under nätterna drar vi istället för mörkläggningsgardinerna. Så. himla. bra. Jag sover väldigt mycket bättre när det är såpass mörkt som det blir nu i det här rummet!
 
 
Det var allt jag hade att visa just nu. Längtar efter att få allt småfix på plats; dekorationer över sängen, taklampa, sängbord, växter där jag vill ha växter, kroken som ligger i fönstret ska upp på väggen. Ni vet, alla smådetaljer. Tror det kommer bli hur fint som helst. 

Oktober

Hej! Här kommer en liten life- update i listform, som vi hoppar rakt in i. 
 
1. Vi har flyttat. Förstå? Allting gick så himla snabbt, från första samtalet från mäklaren, till att gamla lägenheten var såld och vi var inflyttade i den nya. Knäppt är det. Men det har varit såååååå mycket att göra de senaste veckorna. En flytt är härligt, men först när den är klar skulle jag säga. Det är så många stressmoment längs vägen. Bli av med saker en inte vill ha kvar, städa, rensa, packa, flytta, fixa hyrbilar, hitta nya möbler, bestämma vad en ska ha för nya möbler. Kan nog vara det svåraste för min del, själva beslutet. Det tar mig alldeles för lång tid, jag velar fram och tillbaka. Som tur är så brukar jag hitta rätt så småningom. 
 
 
Vi börjar komma på plats och i ordning, men har fortfarande mycket att fixa och dona med. Hittills har vi hunnit med att måla om sovrummet i den färg vi vill ha och fått vår nya soffa på plats. Längtar efter att fler såna där "stora" fix ska vara klara snart, så att jag kan börja knåpa på småpysslet, dekoren. Det ska bli kul! 
 
En fundering; jag vill ju gärna fynda lite second hand för miljöns skull. Speciellt nu när det är många inköp på samma gång, i samband med flytt. Men hjälp, vad jag behöver jobba på mitt tålamod för att lyckas med det. Jag har ju ofta en väldigt tydlig bild av vad jag är ute efter eller vad jag tycker är fint, sådär. Oftast så vet jag dessutom att just det kommer dyka upp på blocket, tradera, eller liknande så småningom. Det är bara just det där "så småningom" som blir klurigt när jag är superduperivrig och bara vill få hela lägenheten i ordning nununu. Jobbar på't. 
 
 
2. Praktiken är SKOJ, till och med värd versaler, men alla nya intryck, funderingar kring yrkesidentitet ("Hur ser dem mig? Hur förväntas jag bete mig? Hur ser jag på mig själv i den här rollen?", samt klassikern "Vem är jag?") och att det dessutom inträffar precis samtidigt som jag varje kväll fixar och donar i lägenheten gör att jag är heeelt slut. Alltså verkligen. Tror att både kropp och knopp går lite uppe i varv nästan 24/7, och redan klockan nio på kvällarna orkar jag knappt hålla varken ögon öppna eller humör uppe. Försöker dra ned tempot till något hanterbart, men dessvärre är jag proffs på att boka in för mycket. Såattee, det är också något jag jobbar på just nu, och som jag nog kommer behöva hålla ett litet extra öga på under hösten; att jag faktiskt bokar in lite återhämtningstid också. Så viktigt! 
 
 
3. Det är höst. Ääääntligen. Även om det är mycket som händer just nu, så är jag glad att det händer under just den här årstiden. Det gör det nämligen lite lättare för mig, sådär. Jag trivs ju så himlahimla bra i hösten. Färgerna, kläderna, att det är lite sådär krispigt kyligt, kanelbullar, äppelpajer, pumpasoppa, osv. Ni förstår. Försöker ta mig tiden att njuta av det också. 
 
Det var allt. Taco hej!



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0