Untitled

 
Känns som att varje lugn stund senaste dagarna har spenderats med plugg. Det bara snurrar Galileo Galilei, merkantilism, je m'appelle, peine d'amour, KBT, kontrolllokus, ekonomisk expansion, qui/que. Men efter den här veckan blir det kanske ett litet andrum innan nästa svängom av prov. Har inte mycket mer att säga, ungefär så ser mina dagar ut denna vecka. Dans imorgon dock. Så ska nog lägga mig snart och ladda upp med energi för morgondagen.

1 månad

Natale
- Bild från weheartit. 
 
Om en vecka är det den andra december dagen innan det första advent. Då har jag bakat lussebullar, gjort ett snyggt pepparkakshus, druckit hemmagjord glögg, smådekorerat mitt rum i en julig anda och tittat på två avsnitt av julkalendern. Efter det får man äta lussebullar och dricka glögg lite när man känner för det resten av vintern. Håller fortfarande tummarna för ett par snöiga månader iallafall. 

Middag

Hade en riktigt mysig dag igår. Slutade sent, men hann med att handla med mamma, laga en asiatisk kyckling/nudelsoppa till middag och göra egen glögg för första gången. Soppan blev lite stark, men bortsett från att vi svettades genom middagen så var det väldigt gott. Ikväll har jag istället läst en hel del. Dricker nu te och tittar på idol.

Frost

Tittut. Hade en ganska lång skoldag idag, men eftermiddagen var rätt så spännande. Vi har en naturkunskapslärare som så gärna svarar på frågor om allt och ingenting, så länge det har med just naturkunskap att göra. Tycker det är spännande när klassen bara vill veta mer.
Annars har det inte hänt så mycket. Dansade igår, fredag imorgon.


tumblr

 
Nu är jag minsann lite trött på regn och rusk. Visst kanske det inte är så skönt med vinter alla gånger, men nu tycker jag faktiskt att det börjar bli dags för lite snö och julmys som kan liva upp tillvaron. Kommer den närmaste månaden att överösa min tumblr och alla liknande sidor med ljusslingor, snö, mysiga tjocktröjor, varm choklad, polkagrisar, juliga dekorationer och julgranar. Börjar alltså "smygjula" redan nu. Funderar på att kolla på en gammal julkalender och införskaffa vintriga påslakan. Men det är faktiskt november, så snart borde det vara socialt accepterat. 

Solsidan

 
 Dåligt uppdaterat senaste veckan. Hade lite tid för mig själv igårkväll, satt och kollade på Solsidan och ritade i bläck. Det är lite jobbigt att inte kunna sudda när man jobbar i bläck, men men.
Det känns som att tiden går väldigt snabbt. Oktober försvann och förra veckan vet jag inte var den tog vägen. Hm. Ja ni. 

Smoothie

 
Hejsan hoppsan, Karlsson. Denna morgon drack jag en riktigt god hallon/mango smoothie till frukost och ska straxt dra mig till skolan. Det är inte mer spännande än så just nu. Ikväll blir det dans (äntligen, tror att det är tre veckor sedan jag vara där nu, när det har varit lov och sådant). 
 
 

Tepaus

 
Denna bild är från ett par veckor tillbaka när jag var hemma hos Siri och drack te när jag hade en stund över. En mycket trevlig stund blev det. 
I natt sov jag ungefär lika bra som jag ser fram emot den numera ganska gråa hösten (inte alls). Ska ändå försöka hålla mig vaken fram till dessermästarna. Än så länge fungerar det ganska okej. Vidare ska jag längta efter jul, ljusslingor, röda tomtar, glögg och lussebullar. Det måsteju vara fler än jag som längtar?
 
 

Söndag

Så har ännu en dag passerat. Har införskaffat ett par nya kängor inför vintertider och målat vidare på oljemålningen som jag har arbetat på alldeles för länge nu. Så, nu tänker jag faktiskt lämna den och ser fram emot att arbeta på något nytt. Har införskaffat ett par såna här små pannåer (?) att öva på. Såatte. Ja. Så är det.

Pumpa

Har "firat" halloween en dag försent. Efter en mysig fika och trevligt prat med Jajja så gick jag och köpte mig en pumpa. Slog två flugor i en smäll med denna, då jag både gjorde en pumpapaj och en lykta på den. Har inte ätit pumpapaj förut, men det blev faktiskt himlans gott (gärna med en klick grädde till). Smakar lite som mild, mjuk pepparkaka. Lillasyster fick sedan vara med och karva ur pumpan, vilket var uppskattat. Slog faktiskt tre flugor i en smäll om man räknar med att vi rostade pumpakärnorna också. Japp.Tove, 19.


     

     RSS 2.0