Stan

 
Tog några timmar inne i stan med Josse igår. Hade med oss varsin kamera och strosade från centralen mot Gamla Stan, tog en fika där, och sen vidare mot söder. Det var trevligt att träffa den gamla filuren och skönt att få göra något. 
 
Nu ska jag straxt få i mig lite lunch, och sedan kanske ta en sväng till Akademibokhandeln. Känner att jag är i behov av en bra bok. Eller kanske en skrivbok. Böcker överhuvudtaget är ju himlans bra. 

Fire

 
 
Jag har tomt på bilder från dagen, såatte, denna bild (en riktig fröjd för ögat) är från en dag när klassen hade håltimme och jag roade mig med spännande webcameffekter istället för att uppfylla mitt mål med att gå i skolan- plugga. Detta kändes viktigare i mitt liv för tillfället (ironi). 
 
Nämen, så. Idag har jag vandrat på museum och lärt mig saker om rymden på cosmonova. Fast tror egentligen inte att jag lärde mig något om rymden, utan lärde mig istället att det finns ett teleskop någonstans i världen som kallas för VLT, very large telescope. Tyckte det var himla påhittigt. Ikväll ska jag titta på Dexter och dricka te. Hoppas att alla har ett trevligt höstlov. 
 

Skog

-"Vad gör du nu? Vad ska du fota mig för?"
 
Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på imorse och fick lite panik över att dagen bara försvann där jag satt i pyjamas, så jag tvingade med lillebror ut i skogen. Tog med oss en termos med varm choklad och ett par ostmackor och promenerade hit och dit. 

Scones

 
 
Vaknade vid nio och hade redan igårkväll bestämt att det var dags för en sconesfrukost. Så, jag bakade i lugn och ro och dukade fram för resten av familjen också. Nu är jag proppmätt och nyduschad- redo för vad dagen har att erbjuda. 

Vantar

 
Detta är alltså vantarna jag stickade. De första paret jag någonsin stickat i hela mitt liv, så alldeles supervackra kanske de inte är. Nästa gång ska jag ge mig på lite smalare garn och ett mönster (får se hur det går). Hoppas att det blir lite bättre då. 
 
Har haft en mysig kväll med trerätters till middag här hemma. Fixade snabb- cheesecake till efterrätt. Det var förvånansvärt snabbt och smidigt, bara att varva bär, krossad digestive och en philadelphiasmet (vilket rörs ihop på två minuter) i fina glas och så liksom ta'da så har man en hyfsat fin efterrätt att servera. Gott var det också. 

Hej

-Dexter säsong 6.
 
Det går väldans segt idag. Klev upp imorse och åt frukost till ett avsnitt av Dexter (som för övrigt är världens bästa tv-serie). Är lite ledsen för att den sista säsongen är ute, så jag har i princip slutat kolla för att det inte ska ta slut. Jag stannade liksom på säsong 7. 
 
Längtar efter höstlov och sovmorgnar. Har inte så himla mycket planer ännu, men tänker att jag inte ska planera in så mycket heller. Ta det lite som det kommer, sådär. 
Haha, är så hungrig just nu så jag vet inte riktigt vad jag skriver/ska skriva. Nae. 
 
 

Ruggigt

 
Har vaknat till två riktigt ruggiga morgnar nu. Det är mörkt och det blåser och regnar, men jag tycker faktiskt att det är helt okej. Det är ju faktiskt inte kallt. Så länge jag klär på mig rätt saker så känner jag mig rätt så nöjd. 
 
Har fått en förfrågan om att visa upp vantarna jag stickade, och ja, det kommer. Någon gång. Måste först och främst få tag på dem, då de för tillfället ligger på Alvas skola. Har, på tal om att sticka, fått nå' slags fnatt. Stickar massvis. Känner mig lite som en tant, det är bara katterna omkring mig som saknas. 

Juletider

 
 
 
Hejsan hoppsan, kamrater! Måndag igen. Satte på mig myskoftan och håret är i en donut, vilken troligtvis kommer rasa under dagen. Men det är ett senare problem. Dagen börjar med matematik och slutar med franska. 
 
Jag längtar snart ihjäl mig efter juletider, på tal om andra spännande saker. När det är socialt accepterat att gå runt och sjunga på julvisor och äta en lussebulle om dagen (nästan). Denna morgon har vi hela tre minusgrader och frost överallt, vilket kanske banar vägen för lite snö. Well, det var det jag hade att säga. Heidå. 

Uhm

 
Här var det uppdaterat. Har spenderat eftermiddagen med att växla mellan att plugga tills det snurrar i huvudet och öva på den där dansen som inte vill sätta sig i kroppen. Men snart får jag nog till det. Pluggandet likaså. Hoppas jag.
 
Nae, den här veckan har jag nog faktiskt inte så mycket spännande att komma med. Jag planerar att vara lite tonårstöntig i helgen och titta på åtminstone en av twilight-filmerna. Sova ut ordentligt. Dricka te. Sticka klart Alvas vantar. Ser fram emot alltihopa.
 

Morgon

-Halvt slumpvis utvalda instagramfoton. 

Tar det ganska lugnt den här morgonen. Har skrivit ut papper i psykologin så att jag har det tillgängligt för läsning vart jag än går (prov på fredag). Ätit frukost. Tittat på tv. Ganska så skönt att vara lite morgonpigg faktiskt. Ja, det var väl det. Håller tummarna för att det kommer bli en bra måndag och en bra vecka. 
 

Men

 
 
Tänkte att jag skulle ta en tripp i området och fota lite innan alla höstlöv försvinner. Idag var en perfekt dag för det eftersom att jag slutade redan klockan tolv, och hade alltså dela eftermiddagen på mig. Men. Det stora men:et. Jag tog på mig mössa, vantar, hängde på mig kameran, knöt skorna. Hittade en bra liten stig att fota på. Hann ta sisådär fem bilder och sedan var kameran död. Batteriet var slut. Attans, liksom. Då var det ju bara att vandra hemåt igen. Bättre lycka nästa gång, typ. 
 

Höstvantar

 
Hade en mysig helg. Söndagen gick åt till ett besök i centrum, lite matteplugg, smaka på nytt te, äta kanelbullar och sticka. Tycker faktiskt att det kan vara lite roligt.Är dock lite dålig på att avsluta det jag påbörjat när det gäller just stickningar. Jag vill ha den färdiga produkten i handen nästan på en gång. Men denna gång är det ett par vantar till lillasyster som är utlovade, och har nästan fått ihop den ena nu, så det borde inte vara något problem att få ihop en till. 
 
Hur som helst, ikväll ska jag iväg och dansa igen. Ungefär vid läggdags. sådär. Nämen, det blir nog bra. 

Tredje oktober

 
Såg ut ungefär såhär under ett några timmar igår, resten av dagen hade jag mjukisbyxor och tjocktröja i och med en idrottslektion och dans framåt kvällen. Dans, för övrigt, snurrar runt och har liksom slagit sig ned i varenda cell i min hjärna för tillfället. Eller, det känns lite så iallafall. Kanske pratar jag om det lite för mycket. Har så mycket på G på den fronten just nu, så kan inte riktigt låta bli! Sen så är det ju himla roligt också.
 
Ehm. I övrigt så har jag inte så mycket att berätta för tillfället. Dagen är en rätt så vanlig torsdag och ikväll har jag inga planer överhuvudtaget, vilket ska bli rätt så skönt. 

Första oktober

 
 
Måndagen rullade på ganska bra. Hade på mig min nya skjorta i ett flanellaktigt material och höstfärger, vilken var både varm och mysig. Lokalerna i min skola är väldigt kyliga sisådär 80% av skolåret så långärmat är det som gäller. Så den där skjortan blir nog välanvänd den närmaste tiden! 
 
Efter skolan så tog jag en classic fika med Josefine (hennes blogg hittar ni här). Trevligt! Idag är planen medeltidsmuseét med skolan från 14:15 och har alltså en ledig förmiddag. Lite dötid faktiskt, vet inte riktigt vad jag ska göra. Pluggar lite glosor i franska och lite celler i naturkuskap. 
 
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0