Klipp och klistra

 
Känner mig lite uttråkad så jag bloggar lite till.  Jo, de där tidningarna som man får hem i brevlådan från bland annat hemköp och Ica? Innehållande bland annat en massa recept. Jag har haft ett gäng sådana liggande i bokhyllan eftersom att det faktiskt finns en del recept som kan vara användbara. Så, igår så köpte en fin skrivbok att klistra in dessa recept i. Tänkte att jag kunde samla på mig och fylla boken med recept som jag gillar. En Tove-kokbok. Mhm. 

Onsdag

 
 
 
 

Dettaärenrubrik

 
Idag klev jag upp klockan sju med träningsvärk överallt. Var nämligen på tabata med Matte (bonuspappa) igår. Har bara provat på det på idrotten i skolan förut, men det är ju inte riktigt samma sak. Grymt jobbigt var det, man tog i tills man stupade i princip. Sen tar man i lite till. Tycker dock att namnet tabata bara får mig att tänka på det där programmet där frisören Tabatha tar över salonger. 
 
Fick ett par timmar över imorse och var ensam hemma, så jag passade på att lyssna på musik som inte finns på spotify i stora högtalare. Nu är det snart dags att ta mig till den stora orienteringstävlingen i skolan. 

Måndag

 
Har just fått i mig en gigantisk tallrik med turkisk youghurt, musli och honung. Tror att min mage spricker snart. Så mätt blev jag. Frukost är härligt. Förstår mig inte på människor som klarar av dagen galant utan frukost.
 
Helgen var trevlig. Lördag kväll bakade jag en variant av tarte tatin, det där bakverket som syns lite här och där just nu. Igår bakade lillasyster cookies. Vi göder varandra här hemma. Hur som helst, måndag står på schemat. Har en timme på mig innan det är dags att röra mig utåt. Det är alltid skönt att bara kunna ta de lugnt på morgonen. 

Skogsfint

 

In progress

 
Har jobbat en del på denna senaste veckan. Den här bilden är tagen för ett par dagar sedan, nu har jag i princip bara lite av bakgrunden kvar. Hoppas att jag orkar göra klart. 
 
Många av de som har sett den har frågat vem det föreställer, men det kan jag faktiskt inte svara på. Jag gjorde grundskissen till denna förra terminen, och då hade jag hittat någon bild på tumblr att rita av. Sen försvann bilden, och jag improviserade fram skuggorna. Vet alltså inte riktigt vem det är. Men det är la spännande det med!

Dans

-Från vårterminens dansuppvisning.
 

Den här terminen har jag lyckats pricka in tre av mina tre inbokade träningspass på samma dag, nämligen onsdagar. Har idrott i skolan och två danskurser, den ena från 18:15 till 19:30, den andra från 19:30 till 21:00. Förra veckan hade jag enorm träningsvärk torsdag och fredag. 
 
Men men, det jag skulle komma fram till var att det är så härligt! När jag lämnar dansstudion klockan nio på kvällen är jag liksom glad ända ut i fingertopparna, energin sprudlar nästan. Vanligtvis brukar jag äta något och krascha på soffan när jag kommer hem, men igår hann jag med att hänga tvätt, äta, plocka undan lite på rummet och duscha innan jag gick och la mig (för den som inte vet det så brukar jag somna runt nio). Det känns himla bra iallafall. 
 

Autumn/Fall/Höst/Mys

-Bilder från weheartit. 
  
Jag är en människa som blir väldigt inspirerad av bilder. Det kan vara bilder av i princip vad som helst: en skog, en mysig eld, klädesplagg, tekoppar, någon som målar, ja, det mesta. Det kan inspirera mig till att vara kreativ och sätta mig och rita något, eller till att hitta på något skoj med vänner. 
 
Så, för tillfället så ser jag fram emot hösten. Den riktiga hösten. Jag ser fram emot mysiga halsdukar upp till näsan, fina vantar, att få gå runt i tjocktröjor hela dagarna, varma färger på träden, sval luft. Ser framför mig en höst som jag gör till väldigt mysig. Därför är bilden ovan nuförtiden min bakgrundsbild till laptopen. Den får (kanske lite indirekt) med nästan allt som jag tycker ska bli sådär mysigt. Vi får la' se. Det känns som att vi har varit på god väg de senaste dagarna. 

Te kirrar biffen

 
Hej, här kommer en rosa/suddig/blå/grynig bild på en tekopp och lite fingrar.  Paddlingen var trevlig. Det regnade som attans, men det spelade inte riktigt någon roll. Jag tror att vi insåg ganska snabbt att man blir blöt bara genom att paddla. Vattnet kändes nästan ljummet i och med att det var såpass svalt i luften, det var först när vi kom i land igen som jag kom på att jag kanske var lite blöt och kall. Med det ordnade en varm dusch och en kopp te. 

Paddling



Den här morgonen laddar jag upp med mannagrynsgröt och hallon så att jag kan kämpa med alla mina krafter, hela dagen. Nämen. Innan lunch har vi ett pass matte inbokat, och framåt eftermiddagen ska vi ut och paddla kajak (har jag för mig att det är). Det blir nog toppen! Det börjar ju faktiskt klarna upp på himlen, så man kanske till och med vågar hoppas på lite sol. Har packat ned lite fika till paddelpausen, önskar att jag kunde ta med mig en kopp te också. Kanske blir lite svårt. Hursom, jag är redo för vad dagen har att erbjuda! 


Valnötslimpa

-Dagens frukost, bröd bakat igår.
 
Goddagens! Blev lite rastlös igår, så jag tog en promenad hem till mamma för att hämta lite saker som jag kommer att behöva under veckan. I lördags kom jag på att jag ville baka bröd, så påväg hem igen så svängde jag förbi Willys för att köpa lite jäst. Resten av eftermiddagen bestod alltså av brödbakning och psykologiuppsats. Resultatet av bakandet blev faktiskt riktigt bra- någon slags valnötslimpa. Lika spännande varje gång. Jag har nämligen ett grundrecept som jag sedan slänger ned vad jag känner för i. Alltså blir resultatet lika nytt gång på gång. 
 
Förutom att vi har vanlig skoldag så vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Bland annat så börjar det bli dags att plugga körkortsteori för att våga mig ut på vägarna. Kanske kan jag roa mig med det någon timme eller två.

En bra dag

Jag måste erkänna att det gick inte jätte snabbt att komma upp ur sängen imorse. Men men, vi började dagen med en intressant föreläsning i psykologi och hade en två timmars lunch under vilken jag köpte mig en ny, fin halsduk att mysa runt i till hösten. Fick ta del av lite roliga nyheter också. En bra dag!

Jazz

 
De senaste morgnarna har varit riktigt dimmiga. Tecken på att hösten närmar sig ordentligt kanske? Bilden är från igår, och idag har vi den första klara morgonen på ett tag. Riktigt skönt med lite ljus på morgonen! 
 
Igår drog dansen igång också. Går två kurser: modern och jazz (isch, tror jag), med två olika lärare som jag inte haft tidigare. Ska bli riktigt spännande! Skulle inte säga att det började lugnt, utan vi körde på. Det finns nog inte en muskel som jag inte har träningsvärk i idag. 

Projekt

 
Godmorgon! Igår spenderade jag några timmar hemma hos Hanna med Siri och åt minipizzor, kladdkaka och tittade på film. Det blev ett mysigt sätt att spendera dagen på innan det blev dags för pyskologiplugg. 
Framåt kvällen satte jag mig och fortsatte på denna målningen en stund. Håller fortfarande på med grunden, alltså inga detaljer ännu. Första gången jag jobbar i oljefärger. Än så länge är det roligt, frågan är bara om jag har tålamod nog att jobba lager för lager på det viset. Nåja, jag har något att göra ett tag framöver iallafall. 
 

Också var det dags

 
Vet inte riktigt vad man skriver i ett allra första inlägg. Jag heter Tove, och går mitt andra år på beteendeprogrammet. Jag bloggade tidigare på http://towwis.blogg.se/, men kände att jag behövde något nytt om jag faktiskt ska komma igång igen. Så, här sitter jag med en sprillans ny blogg att fylla med vad än jag känner för. 
 
Jag har ganska många splittrade intressen, däribland dans, målande, bakande och fotograferande. Jag umgås även mycket med nära och kära. I den här bloggen kommer jag inte fokusera på varken det ena eller det andra, utan det blir nog helt enkelt en vanlig vardagsblogg. Jag hoppas att jag kommer kunna uppdatera ordentligt nu, så får vi se hur det här går. Hejsan hoppsan!

-

Följ min blogg med Bloglovin
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0