Miniupdate

 
 
Har verkligen mjukstartat årskurs tre. Vi har haft lite introduktioner här och var. Gymnasiearbetet drar inte igång förrän vecka 41, och förra veckan hade vi inte heller individuella val. Hoppas att vi kommer igång med lite arbete den här veckan. Ser fram emot det. 
 

Mitt i augusti

 
 
 
 
 
Sista dagen på sommarlovet är snart över. Så mycket var det med det. 

springkällan

 
 
Lite fler bilder från vårat husvagnsmys i Dalarna. Dessa är från den förmiddagen vi besökte Springkällan i Rättvik. När vi kom dit var floden (ån/älven/bäcken??) snudd på uttorkad, och vi kunde gå nästan hela vägen till andra sidan utan att bli blöta om fötterna. ett väldigt fint ställe, mitt ute i skogen.

Uppför

 
 Lite semesterbilder. Åt god glass från en fin "glassbåt" med servering på taket ett par soliga kvällar. Besteg Gesundaberget, Siljans högsta topp. Vi gick en av de svarta backarna påväg upp. Det var himla brant och lite läskigt att titta utför. Ned gick vi istället den backe som skulle vara grön (trots att även den kändes, stundvis, rätt så brant) och snirklade sig genom skogen. Här hittade vi fina blåbärsris, med stora, orörda blåbär. Fick i oss varsin kur av antioxidanter. 

Happy pride

 
Är hemma från Dalarna sedan ett par dagar tillbaka. Hade riktigt fina dagar där uppe också, med sol och bad samt någon aktivitet här och där.
 
Idag åkte jag in mot stan för att träffa kamraten Siri. Vi hade inte riktigt bestämt oss för att göra något speciellt, så vi vankade bort mot prideparaden. Bland alla de människor som tryckte längs med paraden lyckades vi hitta oss ett par bra utkiksplatser. Blev lite glada av allt det färgglada och glittriga. Sedan slog vi oss ned på en parkbänk med varsin illgrön smoothie innehållande kiwi, lime och äpple. Himla trevligt var det! 
 
Ikväll har jag dessutom gjort en massa god mat. Lagade kikärtsbiffar och gjorde en morotstzatziki till dem. Till efterrätt provade jag för första gången att göra såna där "raw food bollar", vilka jag varit nyfiken på länge. Slängde ihop två olika varianter- en jordnötsboll och en chokladboll, och blev nöjd. Fikon, kakao, nötter och lite jordnötssmör. Tove, 19.


     

     RSS 2.0