Morotskaka och promenad

 

Hade en mysig helg. Under söndagseftermiddagen hade Siri lyckats hitta hem till mig för en morotskaka och prat om både plugg och annat. Vi lyckades på endast två personer nästan få i oss halva kakan, vilket jag måste påstå var ganska bra jobbat. God var den, och en trevlig eftermiddagen hade vi.
 
Annars var det riktigt mysigt vinterväder ute i helgen, så jag tog med mig pojken min ut på en liten promenad med kameran i högsta hugg. Det snöade såpass att vi nästan förvandlats till snögubbar båda två när vi kom in. Men det var mysigt, det också.

Fredag

 
Jag har blivit lite nyfiken på den här boken: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Är tveksam kring om det finns en enda själ i Sverige som inte har hört talas om denna. Började alltså läsa för ett par dagar sedan, och visst verkar den lite smårolig. Tänkte att jag skulle läsa boken innan jag ser filmen. Som tur var så hade vi den dessutom hemma redan. 
 
Idag har vi runt 10 minusgrader ute. Visst är det kallt så att  näsan blir röd, men det är väldigt fint ute. Tycker om när det knarrar under fötterna. Man får klä sig lite extra bara. Tjocktröjor och vantar.  

SkolaIdag är det tisdag (för den som inte visste det). Tisdagar har inget fast schema på Värmdö, utan det varierar lite. Idag ska vi ha naturkunskap hela dagen lång, vilket ska bli ganska så kul. Just nu gör vi spel, vilket betyder att jag får ett tillfälle att vara lite estetisk. Då såna här projekt är det enda sättet för mig att få utlopp för min kreativa sida på det teoretiska program jag valt så tar jag vara på det så gott det går.

Svartvitt

 
Terminen börjar med en skön sovmorgon innan den sedan kickar den igång på riktigt. Har hunnit äta frukost i lugn och ro och läst en del. Första dagen efter jullov idag alltså. Efter skolan har jag en fika inplanerad med vänner. Jag tror att det blir en bra första dag och en bra vårtermin, med vad den har att erbjuda. Osammanhängande inlägg, men men.

Sovvanor

 
Jag är inte den som går och lägger mig sent, men nu är jag lite orolig alltså. Efter nyårsafton så har jag haft svårt att somna, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag. Att jag sedan är en ovanlig tonåring vad gäller sömnvanor, det är väl en annan sak. Jag är lite orolig inför skolstarten, hur det ska gå att ta sig upp på morgonen. Det brukar dock gå att ändra tillbaka väldigt snabbt när man väl kommer tillbaka till skolans rutiner, så jag håller tummarna för det.
 
Denna morgon har jag tagit det lugnt och läst ett par gamla fototidninar. Det var väldigt länge sedan som jag fotograferade på riktigt, sådär. Hoppas att inspirationen kommer tillbaka mycket snart.

Snö i fantasin

Från: http://gifmovie.tumblr.com/tagged/winter
 

När det inte är vinter ute så kan man alltid drömma sig bort. Som jag önskar att det kunde komma lite snö. Tycker att det kan vara himla mysigt med ett tjockt lager snö som klär hela världen i vitt, kalla kinder, frost, tjocka vantar, snöflingor i ansiktet. De negativa bitarna- försenade tåg, bussar, sådant- de hör till. 
 
Så, förutom att sakna vintern så spenderar jag denna kväll med att titta på Breaking Dawn, denna gång eftersom att den går på tv och att sällskapet Stina inte har sett den tidigare. Äter kakor, dricker te. Det är inte så himla fel faktiskt. 
 

Ljus

 
Har roat mig med att leta efter fina blockljus idag, då de gamla var i princip slut. Hittade dessa på allt och ingenting-butiken Inn och Finn. Tycker egentligen sådär om doftljus, då det alltid luktar så mycket i mitt lilla rum, men dessa verkade lite snällare. Vi får la se hur det blir med det. Jag tycker minsann att det är väldigt roligt med inredningsdetaljer. 
 
När vi ändå pratar inredningsdetaljer så hoppas jag på att mina nya tavlor ska komma inom kort. Har haft tre canvastavlor på väggen, vilka var dags att byta ut. Tycker att det är roligt att ha egenfotade bilder på väggen, så det ska bli spännande att se hur det blir! För övrigt så fick jag en fläng imorse och tränade dryga timmen (passande nu när alla avgett nyårslöften som cirkulerar överallt). Det var väl det.Tove, 19.


     

     RSS 2.0