En sån där smoothie bowlFrukost är det bästa målet under dagen. Tycker jag. Inget slår en sovmorgon med tid att göra något riktigt gott, och kunna slå sig ned med nåt avsnitt av den där favoritserien (för mig är det för tillfället Vampire Diaries). Jag tycker också om när en riktigt god frukost även kan göra att jag både får i mig en del bra saker och gör att jag orkar starta upp dagen. 

Jag hinner inte alltid göra sådana frukostar, även om jag för det mesta försöker. Så då uppskattar jag det ännu lite mer när jag har tiden. En sån dag var igår, då jag gjorde mig den här skålen, smoothie bowl kanske någon vill kalla den. Helt enkelt en tjockare smoothie gjord på avokado, fryst banan, mango, papaya och lite vaniljsocker, toppad med blåbär, krossade nötter och rostade kokosflingor. 

Tips: prova. 

En fredag i februari

 
Igår startade jag förmiddagen med att åka in till stan med Hanna K. Hon hade hittat ett café/butik vid namn Ecoist som vi provade. Maten var helt klart godkänd och stället var ljust och trevligt inrett. I och med att vi var där en fredag förmiddag, en tid när många i omvärlden är på sina jobb, var det ganska stillsamt och vi kunde prata i lugn och ro. Så det gjorde vi, i nästan ett par timmar. Jag tyckte att det kändes skönt att bara uppdatera varandra på livet, och dessutom så lämnade hon mig med en massa pepp som gjorde min dag. 
 
Senare på dagen hann jag med ett kortare konditionspass på gymmet innan jag mötte upp lillebror, pappa och bonusmamma Stina för lite middag och bowling. Vi åt på någon italiensk restaurang och blev ändå lite tävlingsinriktade under bowlingen. Fabian ville tydligen inte se ut som vanligt på en enda bild. 
 
Det var en ganska bra dag. 
 

untitled

 
 
 
 
 
 
Efter nästan ett halvår utan uppdatering så kände jag att det var dags igen. Jag glömmer nästan bort att bloggvärlden existerar emellanåt, tills något påminner mig om att den faktiskt är rätt trevlig. Så nu har jag just spenderat lite tid med att uppdatera mig på vänners och andra favoritbloggar, med en stor kopp te och ett par raw- kakor till. Chokladkakor med en vaniljfyllning, för att vara mer exakt. Dessa improviserade jag fram häromkvällen när jag var sugen på något gott, och faktiskt så blev de väldigt bra. Tänk vad lite dadlar och nötter kan göra. 
 
Idag är jag ledig från jobbet och tänkte ta tag i allt sånt där som jag tänkt att jag ska göra. Anmälan till högskoleprovet, plugga körkortsteori, fylla i jobblappar. Senare idag blir det ett benpass på gymmet. Ungefär så. 
 
 Tove, 19.


     

     RSS 2.0