Sommarfärger

 
Då och då hamnar jag i perioder när jag inte vill göra något annat än att rita och måla. Hade en kortare sådan period för ett par veckor sedan och oljefärgerna åkte fram. Den här gången kände jag mig inspirerad av sommriga, varma färger. Såna som gör en på bra humör. Kanske att jag till och med hade lite ängar och sommarblomster i tankarna. 
 
När jag hade penseln i handen hade jag ändå avsikten att de skulle bli lite imperfekta, sådär. Jag gillar dom dock, så kanske att de får pryda en vägg någonstans i framtiden. 
 

Nathalie och Aleks

 
 
Gårdagen var lite speciell då min bonussyster Natha (kika in på hennes blogg, vettja) faktiskt gifte sig! Vi trotsade kylan och jag fick passa på att ta lite bilder på dem medan solen fortfarande visade sig. Så stort grattis till Natha och Aleks! Ni är så fina tillsammans. 
 
 

Vårkänslor

 
 
Idag visar sig solen för andra dagen i rad. Temperaturen stiger lite under dagtid och vårkänslorna börjar, sakta men säkert, bubbla upp till ytan. Den där längtan efter sommarvärme blev dessutom ännu lite större när det fanns färska jordgubbar i kylen. Även om jag äter dem med lite dåligt samvete i och med att det egentligen är helt fel årstid för jordgubbar och de säkert är odlade i en eldrivande anläggning till miljöbov, så fick de ändå toppa morgonens chia/kokos/mangogröt. Ihop med lite kokosflingor och hackade hasselnötter blev det faktiskt väldigt gott. 
 
Idag börjar jag inte jobbar förrän vid två, så fram tills dess roar jag mig bara med lite sånt där vardagligt. Städa och röja lite, träna någon timme. Typ så. Hoppas ni också får en solfylld vårdag!
 

ljusare

 
 
Bestämde mig för ett tag sedan för att det var dags att göra något nytt. Inte någon dramatisk förändring, sådant har jag lite svårt att hantera, men ändå något nytt. Så idag var jag hos Anna på Studio Y+A, för både lite färgning och klippning. Första gången jag var hos Anna och klippte mig var kanske för 4 år sedan, så jag visste sedan innan att hon gör ett bra jobb. Förutom att färgen blev ganska mild och harmonisk, så tyckte jag även att det kändes väldigt skönt att kapa någon decimeter vid klippningen. Nej, jag blev nöjd, och känner jag att jag vill fortsätta med detta stuk så kan det hända att det blir ännu lite ljusare nästa gång. 
 
Resten av min lediga dag spenderade jag med att träffa Erika över en tidig sushimiddag och prata bort ett par timmar. Sedan ett kortade gympass. En ganska bra dag ändå. 

Acai bowls

 
 
 
Hanna, som för övrigt inte vet om att jag tog denna bild på henne så jag hoppas hon är ok med den, är kick ass- duktig på att hitta nya caféer som serverar bra grejer. Senast förra veckan tog hon mig till ett sånt, nämligen Hälsocafét på Hornsgatan. Jag blev lite kär direkt, både i de stora acaiskålarna med granola på toppen, och i det fina porslinet med härliga färger och mönster. Fina bilder som hängde i klädnypor på väggar. Det var härligt. Såpass härligt att jag tog med vännen Bea dit samma vecka. Så tips, besök stället om ni har möjlighet! 
 
Igår lämnade jag blod för tredje gången, lite läskigt men viktigt. Det gick bra dock, med undantaget att jag blev ganska dålig av järntabletterna som en ska ta efteråt. Imorgon tänker mig ändå att jag är återhämtad och kan rulla vidare som vanligt.Tove, 19.


     

     RSS 2.0