greens

 
 
 
Fortsätter på min lilla lägenhet- spåret. Den här delen är fortfarande sådär in progress, men tycker ändå att det börjar kännas lite mysigt. Eftersom att jag inte har en sänggavel, vilket står på inköpslistan, så införskaffade jag de vita, gigantiska kuddarna för att skapa lite känsla ändå. De är dessutom sådär mjuka att jag lika gärna kunnat slänga mig på moln. Så härligt. 
 
Den svarta dubbelampeln för växterna knöt jag själv av en t-shirt. Superlätt och billigt, dessutom extra roligt att ha något lite personligt som inte går att hitta någon annanstans. Längtar lite efter att de ska växa, vill ha känslan av lite miniskog i fönstret. Hoppas att jag inte har ihjäl dem innan dess, haha. 

Interior

Kände att det börjar bli dags att visa upp lite av vad jag fixat sedan jag flyttade in för några veckor sedan. Tycker ju faktiskt att det är superduperkul att få skrota runt i butiker och försöka tänka över vad som vore passande och inte, och nu börjar jag äntligen komma i ordning litegranna! 
 
Här har vi min lilla favvohylla hittills. Mest dekor och inte så mycket praktiskt ännu, men jag gillar det. Inspirationen kommer lite blandat från pinterest (psst, spana in mitt interioralbum på pinterest här) och olika "room tours" på youtube. Favissen utav dessa småsaker är nog den lilla svarta marmorskålen som jag kan samla mina ringar i, tillsammans med doftljuset som också speglar den svarta marmorn. Superduper.
 
PS. Får se hur lång tid det tar innan jag glömt bort att vattna kaktusen och den dör......
 
 

när det inte blir som tänktIgår kom jag minsann på att jag skulle göra en smärre dramatisk hårförändring: ville kapa en massa på längden och färga bra mörkare i botten, men behålla de ljusa topparna. Så jag gav det ett försök idag. Låt oss säga som så att ingen kommer reagera ett skvatt på att jag faktiskt gjort någonting. Så bra gick det med den lilla förändringen. 

Aej. Trots att jag ändå tog mig en sax och kapade uppåt 15 cm på längden (ja, jag klipper mig själv) så känns det inte. Det märks liksom inte. Färgen, som ändå satt i en halvtimme, vilket var enligt instruktioner, märktes inte av ett skvatt. Så lite besviken på både mig själv och färg lär jag göra om hela processen imorgon. 

Fick i alla fall avsluta dagen med en liten mysmiddag med bra sällis. Sånt livar ju alltid upp en dag.

en spontanare

 
Har ju faktiskt ännu en liten nyhet som känns mycket större för mig än vad jag tror att många andra skulle se den som, haha. Jag tog mig nämligen ett väldigt spontant hål i näsvingen i början på juni, och för någon vecka sedan hade den äntligen läkt och jag fick byta till ring! Känner att jag kämpat med att få den att läka ordentligt och varit väldigt nojig gällande rengöring och sådär. Så nu sitter den där, lilla ringisen. Känns fortfarande lite konstigt ibland, men börjar vänja mig. Den ska bli en liten del av mig minsann. 
 
 

Om en massa nytt

 
 
De senaste veckorna har det varit full rulle. Jag har påbörjat studier på Stockholms Universitet som socionomstudent, med allt vad det innebär. Hur fungerar det? Hur lägger jag upp en vettigt schema? Och viktigast av allt: hur i hela friden får en tag på all litteratur utan att bli ruinerad? Det är mycket som har varit nytt att komma in i, att förstå. Samtidigt så känns det väldigt bra, jag har ett mål igen. Mål och delmål att ta mig över i min vardag. Trivs bra med att ha det så, det känns så lätt att tappa tråden annars. 
 
Utöver det så fick jag i samma veva som terminsstarten tag på en liten studenlägenhet (!!) som jag faktiskt flyttat in i. En minimini på hela 24 kvadratmeter, där jag har lyckats få in precis det jag behöver. Efter ett antal rundor på ikea, blocketannonser och diverse andra inredningsbutiker har jag fått ihop en liten avkärmad plats för säng, utrymme för soffa, soffbord och tv bänk, och dessutom en liten matplats. Där dukade jag upp en ordentlig frukost för Siri som var här i lördags! Pannkisar, melon och hembakt bröd. Det var gosigt, och jag älskar att kunna bjuda över mina favvomänniskor hur jag vill. Det här blir bra. Tove, 19.


     

     RSS 2.0