Julaftonssummering

 
 
 

 
 

 
Har blivit riktigt dåligt med bilder den här julen. Lite tråkigt att inte ha så mycket att dokumentera i bloggformat, men desto härligare att bara ha varit närvarande och inte i framtida bloggtankar. Jag och favvoJonet spenderade julaftonsmorgonen med att duka fram en rejäl frukost, med allt som kan tänkas passa en sådan. Risgrynsgröt (som jag för övrigt har upptäckt blir supergod att göra på mandelmjölk), griljerad vegosk*nka, rödbetssallad, clementiner. Lite smått och gott. Lite avstickare; men jag tycker faktiskt att Astrid och apornas julsk*nka är ganska god att skiva tunt på en bit vörtbröd. 
 
När båda vad mätta och belåtna såg vi sista avsnittet av julkalendern, mest för sakens skull, och gjorde oss i ordning. Resten av dagen spenderades hos min mamma med bonusar och syskon. Timmen innan Kalle Anka hann vi med en julaftonspromenix i dagsljus, och kikade in en del nybyggda områden längs vägen. Därefter det sedvanliga Kalle- tittandet, julbordet, julklappsöppningen, sällskapsspelandet och efterrättsätandet. En riktigt mysig julafton. 
 
Just nu går mellandagarna så snabbt att jag redan nu undrar vart veckan tog vägen. Försöker klämma in lite fritid, lite egentid, att återhämta mig och, ja men, få ta ett djupt andetag innan januari drar igång med pang och brak. Jag minns att jag efter förra nyår, januari 2017, var lite omotiverad och allting kändes lite grått och segt. I år vet jag istället redan nu att jag inte kommer ha tid att vara omotiverad. Så, jag njuter bäst jag kan av att få spendera min tid såsom jag vill i några dagar till, och sedan ser jag fram emot ett nyårsfirande av rang!
 
 
 
 

Pepparkaksbak

Helgens projekt blir att bygga och dekorera pepparkakshus, finally! Har hittills hunnit med att skära ut och grädda alla delar, som nu ligger och väntar på mig på köksbänken. Kan säga att det blir ett rätt så klassiskt hus i år, även om jag tycker om att göra det lite annorlunda. Det blev även lite deg över att göra några peppisar av, så nu kommer vi dessutom kunna knapra en sån till kvällsfika. 


Ikväll befinner jag mig på ett litet event på min dansstudio, och senare på middag med min favvo. Myskväll.✨✨


äntligen december

 
 
 
 
Hurrni, det är jul! ❄️❄️ Nej okej, men nästan. Det är den där perioden som leder upp till jul, och jag tycker så himla mycket om det. Jag får julpynta, öppna julkalendrar, baka lussebullar och  pepparkakshus, dricka glögg till kvällsfika. Dunderhärligt. Allting blir dessutom lite mysigare när det är okej att slänga upp ljusslingor i varenda hörn i lägenheten. Jag är också lite lugnare, skolstress- mässigt. Vi har numera en och samma uppgift att fokusera på, och kursen kräver inte lika mycket läsning, vilket gör (!) att jag har tid med lite egen ledighetsläsning. Guld värt. 
 
På tal om julkalendrar överraskade min goding mig, kvällen innan första december, med julkalendern ovan. Har senaste åren följt och inspirerats av brittiska Zoella på youtube, tips tips om någon gillar mysiga jul- vloggar, så hennes julkalender bör nog passa mig som handen i handsken. Glad blev jag i alla fall! Det var allt, toodles Tove, 19.


     

     RSS 2.0