Ljuspunkten just nu är frisk luftGoddagens! 🍁
Det är himla fint ute just nu, så i och med att vi inte har haft så mycket skoltid denna vecka så har jag passat på att vara ute och promenixa en del. Det blir dessutom lätt att få krupp i hela kroppen av att bara sitta för sig själv och läsa kurslitteratur hela dagarna. Häromdagen fick jag sällis av Erika. Myspys. 

Har nog inte så mycket mer att komma med just nu. Jobb i helgen som vanligt. 


Oktoberstämning

 
 
 
Halloj. 
Jag känner mig, trots dagliga ingefärashots senaste månaden, lite krasslig. Mycket möjligt att det är oundvikligt med mitt immunförsvar som är rätt så kasst. Så, jag har spenderat dagen med att försöka vila ut mig för att vara säker på att jag orkar jobba hela helgen. Läst lite kurslitteratur, tittat på ett par föreläsningar, druckit te. 
 
Men, så blir jag tillslut ändå lite uttråkad. Därav det här inlägget, för att visa upp några av veckans senaste inköp. Till att börja med så är jag en riktig sucker (svengelska, ursäkta mig) för årstidsdekorationer. Är det jul så vill jag att det ska kännas som jul, är det påsk så vill jag att det ska kännas som påsk, och så vidare. Ni förstår. Och just nu är det höst. Då vill jag plocka in hösten. Förutom bordsdekorationerna från förra inlägget, så la jag även till lite smådetaljer i sovalkoven. Höstlöv som jag fäste i ljusslingan, en orange rävkudde (som må vara något barnslig, men jag gillar det), och en liten fuskpäls att lägga längs kanten av sängen. Den rotades dock bara fram ur förrådet, då den legat på en kontorsstol tidigare. Nu tyckte jag däremot att den passade in ganska så bra i det höstiga. 
 
Avslutar med min nya favvotröja, som jag snudd på förälskade mig i. Stor, mysig, precis som det ska vara, och dessutom lite charmiga, virkade kanter här och var. Finns en risk att jag kommer bosätta mig i denna fram till våren. 
 
Hoppas att ni får en trevlig helg och fredagkväll, ciao!

Raw twixbarsHade en ledig eftermiddag idag, som jag spenderat med ett kort helkropps- HIIT- blevheltslutkörd- pass inspirerat av Tammy Hembrow. Kändes bra. Därefter fick jag för mig att jag ville göra någon slags raw- bakning, något jag inte gjort på väldigt länge nu. Så efter några minuters googlande och kikandes på recept så gjorde jag någon slags twixbar. Det blev toppen. Verkligen. Titta bara på hur krämig den där karamellen blev. Såpass bra att jag vill spara receptet, så här kommer det: 

Botten
ca 1 dl cashewnötter
2,5 dl kokosmjöl
8 dadlar
2 msk solrosfrön
Ev. en skvätt vatten för att den smuliga smeten ska gå ihop. 

Mixa alla ingredienser, tryck ut i en liten form, frys i några minuter. 

Kola
10 dadlar
2 dl jordnötssmör
0,75 dl mandelmjölk
En nypa havssalt 

För att få rätt konsistens kan det krävas mer eller mindre mandelmjölk, häll i lite i taget och sluta mixa när smeten känns bra. Smeta därefter ut kolablandningen över botten i formen och ställ sedan in i frysen igen. Smält mörk choklad över ett vattenbad och häll över kolan när den blivit kall. Låt formen stå i kylen tills chokladen stelnat, skär sedan upp dina bars och njut. Det var allt, taco hej.


Bullet journal

 
 
 
I slutet på augusti startade jag en bullet journal, utan att helt och hållet veta precis vad det handlade om. Sedan dess har jag varit smått besatt och tittat på bujo- videos på youtube, skapat en egen samling för det på pinterest, osv. U know the drill. Så vad utmärker en bullet journal? Det är allt i ett. Dagbok, kalender, att göra listor, skissbok. Allt. I och med att boken från början är helt blank kan jag dessutom utforma allting för att passa just mig och mina behov. För att förstå rekommenderar jag att leta sig fram i den bullet journal djungel som finns på youtube. Här kan ni se den video jag tycker förklarar systemet bäst. 
 

Så igår satte jag mig ned en stund, ihop med en kopp te och lite bakgrundsmusik, och gjorde mina månadsuppslag för oktober. På första uppslaget för oktober månad har jag valt att ha en översikt över månaden, där jag allteftersom kan fylla på med viktiga datum att komma ihåg. Här kan jag markera allt från födelsedagar och halloweenfiranden till sista anmälningsdag inför nästa universitetstermin. På den högra sidan har jag också gjort en liten ruta med "mål", som handlar om småsaker jag vill påminna mig själv om. Till höger om det har jag också skrivit ned några av mina favoritmeningar ur en dikt om att känna sig hemma i hösten, då oktober känns som den "verkliga" höstmånaden.

 

Nästa uppslag är något speciellt. Till vänster har jag min "tacksamhetssida". Jag har många gånger försökt skriva dagbok kontinuerligt, men alltid lagt ned redan efter ett par månader då det ofta blir för tidskrävande eller att jag tappar motivationen att skriva. På det här sättet blir det istället enkelt att innan läggdags varje kväll, ta fram boken och skriva en eller ett par korta meningar om något speciellt från dagen som gått. Jag har också valt att fokusera på sådant jag är tacksam över, då det i slutet av månaden blir en sida att bli glad av att läsa. 

 

Sist ut för oktobers fasta uppslag är min habit tracker. Där har jag helt enkelt staplat upp ett antal vanor som är mer eller mindre dagligen förekommande i min vardag, eller sådant som jag vill ska vara dagligt förekommande (till exempel åtta timmars sömn, guld värt de dagar jag får det). Om jag har uppnått en punkt, så fyller jag i med en liten stjärna under det datumet. Det blir tillslut ett sätt att se och upptäcka mönster i sin vardag, en möjlighet att kunna fundera över samband mellan mående och vanor, och kanske skapa förändringar i små vardagsmönster utifrån det. Jag har hittills fyllt i en hel månadstracker, under september, och tyckte ändå att det gav mig såpass mycket at jag kommer fortsätta under oktober. Sedan får vi se hur det utvecklas, kanske att jag inte kommer behöva följa upp lika många punkter i framtiden? Vi får se. 

 

Sådär. Det var en liten inblick i min uppstättning av oktober månad. Jag är fortfarande nybörjare inom bullet journal- systemet, så jag provar fortfarande på vad som kan passa just mig. Med det säger jag ciao, för den här gången. 
Tove, 19.


     

     RSS 2.0