Bokhylle- update

Ja, jag vet att jag delat med mig av exakt dessa bilder på instagram redan, men jag vill minsann dokumentera på bloggen också. Sååå, här är äntligen lite bilder över vår sprillans nya bokhylla. Ytterst tacksam för hjälp vi fått då varken jag eller J är särskilt händiga av oss. Mitt bidrag i det hela var design av hyllplan och målningen. Valde en beige nyans med toner av rosa i, då jag tänkte mig att det skulle fungera bra ihop med både de nya stolarna i köket, och de orange och roströda detaljer vi har en del av.  
 
 
Jag fixar och donar i hyllan hela tiden. Ändrar om, flyttar runt. "Vill jag verkligen ha en vas just här? Ska tavlan stå i mitten eller på sidan av i facket? Ska tavelramarna få stå samlat på ett plan, eller vill jag sprida ut dem?". Typ så. Ena dagen tänker jag att jo, nu är det bra. Nästa ändrar jag lite till. Men det är roligt. Roligt att ha ett pågående projekt, något att finurla på. Tänk vad uttråkad jag kommer bli när allting tillslut bara står på sin plats och jag inte har saker att flytta runt längre? Kommer plötsligt ha oceaner av tid. 
 
 
J har även insisterat på att vi ska ha en av mina egenmålade tavlor i hyllan. Så, för tillfället har jag placerat en något rosablommig canvas där någonstans. Det är ändå lite roligt att få ha något eget "on display". Hur som helst, så börjar vårt hem att kännas komplett. Det har ju främst varit de där stora möblerna vi varit tvungna att byta ut, de mindre sakerna hade vi ju redan. Plädar, kuddar, ljusstakar. Och nu känns det som att vi faktiskt har möbler som kommer att kunna följa med oss i ganska många år. Vill ju gärna tänka på sånt. Att välja saker som jag inte kommer behöva byta ut om ett par år igen i någon slit- och släng anda. Att välja lite stilrena och klassiska möbler och material som inte gärna går ur tiden, sådär. Ska det nu få pryda vår hem och eventuella framtida hem i tillräckligt många år så känns det också värt att välja sådant jag och J verkligen tycker om från början. Får väl bara hoppas att jag tänkt rätt! 
 
Sammanfattning: just nu trivs vi väldigt bra i alla fall. 

Oktobers favoriter

 
Detta inlägg var väl tänkt att komma upp för ett par veckor sedan, men sådär typiskt så "kom livet emellan". Jag tycker ändå att sammanfatta en månad eller period genom att lista ett antal favoriter är rätt så bra. Det ger liksom en tydlig bild av hur min dagar såg ut just då. Därför tänker jag ändå bättre sent än aldrig; här kommer oktobers favoriter. 
 
  • Pepparmintste. Tror att jag har druckit det nästan dagligen under månaden. I vanliga fall mixar jag tesorter lite hit och dit, en morgon är jag sugen på grönt citronte, nästa på chai. Men icke, denna månad var det helt enkelt pepparmint som gällde. Har väl hållt i sig under november också. Tror att det är lite säsongskänsla över det, kanske. Eller är jag ensam om att koppla just mint till lite höst och mörker? 
 
  • Min bullet journal. Någon som missat vad det är? Spana in mina tidigare inlägg kring det här. Hade en period under sommarmånaderna när jag knappt öppnade den, men så fort skolan och praktiken drog igång på riktigt så har den varit det verktyg som gjort att jag överhuvudtaget har kunnat hålla reda på någonting. Så hiiimla bra. Har dessutom varit tvungen att experimentera med lite nya typer av uppslag för att få plats med allting jag behöver. Dessvärre har det inte blivit lika snyggt och färgglatt som tidigare, i och med att alla mina pennor ligger i någon flyttlåda i förrådet för tillfället. Ska bli kul när jag letat fram dem och kan fylla sidorna med lite färg igen. 
 
  • Vår bokhylla! Som jag fortfarande inte lyckats ta några som helst bilder av, tyvärr. Men det har varit mycket med att slipa, måla, måla igen och möblera den där hyllan. Fortfarande inte helt färdigmöblerad, men det blir så himla fint. Ett helt annat rum än tidigare. Ska försöka få till lite för- och efter bilder! 
 
  • Erfarenheter från praktiken. Har tagit mig an nya utmaningar som gjort att jag varit både helt slut om dagarna, och taggad på nytt gällande yrket. Skoj. 
 
  • Såklart, tid som jag spenderat med vänner och familj. Det blir dessvärre inte supermycket, nu när jag både har uppgifter att lämna in på universitetet, är på praktiken heltid måndag till fredag, jobbar en del helger och volontärar någon kväll i månaden. Vissa dagar eller kvällar vill jag hinna med att bara vara själv också. Men det gör också så mycket när jag bara får vara med sådana jag tycker om för en stund. Superhärligt. 
 

Halloween- vecka

I och med att jag tycker att det passar rätt så bra en söndag såhär, så kommer här ännu en veckosummering. Det har ju varit halloween under veckan, och därmed har temat genomsyrat nästintill varenda dag. Lördagen för en vecka sedan spenderade vi till exempel med en kort sväng in på en halloweenfest. Jag och Jonis hade lite svårt att besluta oss för vad vi skulle vara, så sista minuten- utklädnaden blev Jessica Day och Nick Miller från New Girl (en av tidernas bästa komediserier). Tycker själv att vi lyckades rätt så bra, haha. 
 
 
Är inte så mycket för att klä ut mig till läskiga saker, för jag lyckas sällan särskilt bra med det. Denna^ typ av utklädnad är då betydligt lättare! Och rätt så bekvämt att ha på sig, inga latexsår som kliar eller linser som skaver. 
 
Om vi sedan hoppar till onsdagen, den 31a, så var det alltså halloween på riktigt. Alla som tror att det infaller något annat datum har feeeel. Så, då bjöd vi över lite vänner från både min och Jonis sida, sådär, för första gången i den nya lägenheten. Jag förberedde lite cupcakes som folk kunde halloweendekorera, de flesta karvade sig en liten pumpa, vi slog på en vampyrfilm mot slutet av kvällen. Riktigt mys, och det var kul att få visa lite vänner vart och hur vi bor nu för tiden. Hade också en ny höst- favvo på spisen; nämligen varm äppelmust. Riktigt gött att värma på med en skiva apelsin och en kanelstång. Höstiga smaker utan att bli för mycket jul, om ni förstår. 
 
 
Till sist så spenderade vi kvällen igår på Gröna Lund, som haft halloweenöppet i veckan. Jag var snäppet varmare än förra året, då jag minns att jag mest stod och frös. Visst var jag lite frusen till och från nu också, det blir väl lätt så i långa, stillastående köer. Meeeen kände ändå att jag höll mig hyfsat varm för det mesta. Vi passade på att gå i ett par av de skräckhus som vi inte hann med förra året, som Zombie zone och den nya varianten Skeppet. Tycker det är så himla mysigt att Grönan har den här grejen varje år. Att gå runt där i kylan, med pumpor här och var, slänga i sig en nygjord donut eller lite langos, bli småskrämd av zombies, fågelskrämmor och pirater. Ja, nej, det skulle kunna vara så att det är den ultimata höstkänslo- skaparen. 
 
 
Har en liten update till att dela med mig av, nämligen vår nya bokhylla. Den får nog vänta på ett eget inlägg dock. Taco hej sålänge! Tove, 19.


     

     RSS 2.0