Back to school och socionomyrket

 
Eller vad säger man? Den här terminen är dock lite speciell. Jag kommer knappt befinna mig på universitetet, bara det känns annorlunda. Vi har nämligen verksamhetsförlagd utbildning, eller vfu, i princip fram till jul. Det gamla ordet för detta är praktik, om någon mot förmodan inte skulle hänga med på vad jag pratar om. Vi ska äntligen, efter fyra terminer av teori, få komma ut och prova på hur det är att vara yrkesverksam socionom. Min stora farhåga är att allt ska kännas fel. Det vore riiiktigt tråkigt att efter den här terminen inse att nej, det här är inget för mig. Jag tänker att det måste ju ha hänt någon? Jag tror dock verkligen inte att det kommer hända, men u know, man vet aldrig. 
 
Som socionom kan man ju jobba med en uppsjö av olika områden. Det är spännande bara att ta reda på och höra vart alla i klassen har hamnat och vad de kommer få göra, just för att det är så olika. Det fanns ett flertal områden jag var intresserad av, men jag är jättenöjd med min slutgiltiga plats. Särskilt mycket kan jag kanske inte nämna om det, mer än att det är hos en kurator. Under terminens gång kommer vi ha lite reflekterande uppgifter, och jag har preppat mig inför både det och handledningstillfällen genom attinförskaffa den här finfina skrivboken att föra lite dagbok i. Skriva ned lite tankar som kan hjälpa mig på vägen, sådär. 
 
 
Denna kommer jag ha utöver min redan existerande bullet journal, heh. Kanske att det här känns som ett lite småtråkigt inlägg, men viktigt för mig. Det här är en termin som jag är både nervös varvat med rätt så exalterad över, så att göra ett sånt här "inför terminen"- inlägg lättar mina axlar litegranna! Dessutom så tror jag att det kan vara kul att läsa igenom igen när terminen är över, när jag faktiskt vet hur det blev. Nu ska jag återgå till att kurera en riktig sån där världen går under- förkylning som jag åkt på, innan jag blir för mossig i huvudet igen. Hoppas att det finns fler därute som kan känna att resten av 2018 kan bli ganska spännande! Om inte, gör det spännande. ✨✨

Lördagssysslor

Godmorgon! Jag måste bara börja med att säga tack till all respons på förra inlägget, både här och på andra sociala medier. Det är guld värt, både all pepp och att höra om fler som kan känna igen sig! Glad att ha såna positiva vibbar omkring mig.✨ 

Gårdagen var lite halvt lat/ halvt inte. Jag slängde på mig lager på lager av mysplagg, håret for upp i en avslappnad tofs. Vi startade med en gofrulle, framför ett avsnitt Idol. Har hittills inte hittat en favoritkandidat i år, men det dyker nog upp så småningom. Därefter bockade vi av lite sånt där som "ska" göras; åkte och handlade, förtidsröstade! Så himlahimla viktigt. Och skönt att ha det avklarat. Glöm ej att ta er till en vallokal, hurrni. Eftermiddagen spenderade vi med en kopp varm choklad i handen på promenad, där vi också spanade in vår nya lägis längs vägen, hehe. Det är svårt att låta bli. Kolla på möbler, leta inspiration på pinterest, fantisera. Knäppt hur saker som dessa helt plötsligt kan ta upp sååå mycket tankeverksamhet. 

Det gör också att jag nästan glömmer bort att jag inleder termin fem av sju på Stockholms Universitet nästa vecka. Jag börjar kunna känna av slutspurten. Ett och ett halvt år kvar. Den här terminen består av verksamhetsförlagd utbildning, med andra ord praktik. Jag ser fram emot det och möjligheten till erfarenhet, att få prova på. Får se till att inte tänka alldeles för mycket på materiella ting, även om det är kul, och se till att få ut så mycket jag bara kan av terminen!













Tove, 19.


     

     



RSS 2.0