Den där varma söndagen i slutet av juli

Den här helgen alltså. Värmen är heeeelt bananas. Jag hade lite svårt att sova i natt, på grund av både tankar och värme, och förflyttade mig ganska så snabbt till balkongen när jag vaknade. Tur att det åtminstone är lite svalt där om morgnarna, med både skugga och lite fläktar. 
 
Startade i alla fall dagen med lite frulle och en is- matcha framför lite youtube. 
 
 
Plättlätt by the way; jag blandar ett par teskedar matchapulver och en sked honung med en skvätt uppkokat vatten och ser till att pulvret rörs ut ordentligt. Häller sedan över kall mandelmjölk och slänger i några isbitar. Enkelt, och svalkande nu när det inte är sådär superlockande att dricka en varm kopp te. Se, så nöjd jag ser ut, nyvaken, med mina oborstade ögonbryn och en mugg i handen.  
 
 
Under förmiddagen hängde jag med min fina fina farmor i bergianska trädgården. Väldigt mysigt! Och en himla bra plats för promenad och att snickesnacka om livet. Vi passade dock på växthusen idag, då det var olidligt varmt. Senare avrundade vi efter en lunch på orangeriet, som jag för övrigt blivit superkär i. Det är så fint?? 
 
 
Eftermiddagen hade jag noll lust att spendera hemma, så jag packade ihop en korg och la mig vid närmsta sjö. Fick sällskap av bonusmamma och vovve. Hoppade i princip fram och tillbaka ned i vattnet konstant, då det nästan var skönare att vara i vattnet än i den dundervarma luften. 
 
Ha det så bra i värmen, ciaooooo

Tankar på kite- surfing och en mysig dag

Tjenixen! 
I torsdags hade jag och Jonis vår treårsdag, och jag åkte typiskt nog på vad jag gissar var en ordentlig matförgiftning. Inte kul alls faktiskt. Så, vi fick ställa in det bokade restaurangbesöket och istället spendera kvällen i soffan. Jag kan inte tänka mig att jag var något supertrevligt sällskap, springandes mellan soffan och toan, och tyckte lite synd om Jonis som hade både köpt blommor, choklad och alkoholfritt bubbel. Tur att det finns kvar till en annan kväll. 
 
Såå, på grund av det blev jag hemma igår. Min kropp var fortfarande rätt sänkt, och det tog mig framåt kvällen att börja känna mig som mig själv igen. Som salt i såren har det nog även varit de varmaste dagarna för denna sommar, vilket gjorde att lägenheten blev olidlig att befinna sig i. Idag har jag mått bra igen, och jag och Jonathan passade på att ta oss ut till Gålö för att njuta lite av sommarvärmen. Vi tog med oss lite picknick, varsin solstol, favoritfilten och varsin bok. Jag lyckades till och med doppat mig i havet, vilket är en bragd med tanke på vilken badkruka jag är! 
 
 
 
Jag har även under de senaste veckorna fått för mig att jag kanske vill gå en kurs i kite- surfing, vilket späddes på under dagen när jag låg och spanade på alla som var ute på vattnet. Har dock förstått att det kostar litegranna, så det får nog bli till nästa sommar. Mycket möjligt att det då i alla fall blir en helg i kanske Varberg eller Halmstad för en grundkurs, så får vi se vad jag känner för det efter det. det vill säga om jag ens fortfarande är sugen på det nästa sommar, eller om det är då att det bara är en idé jag fått just precis nu som går över om några veckor. Vi får seeeeee. Mitt stora problem skulle nog vara just att ta mig i vattnet. 
 
 
En riktig mysdag har det varit i alla fall. Lite saltvatten i håret och en försiktig solbränna har jag hunnit få. Nöjd. 
 

En regnig dag på Liseberg

HEJ. Här kommer äntligen en lite uppdatering. Jag tog mig an ett sommarvikariat som biståndshandläggare (aka mitt första socionomjobb!), och jobbar därmed hela sommaren. Än så länge har det varit lite upp och ned gällande vädret den här sommaren, så många dagar är jag faktiskt helt okej med att "missa" de regniga sommardagarna och jobba istället. Jag försöker så gott jag kan att komma in i lite semesterkänsla under helgerna, för att hinna njuta lite av sommaren i alla fall. Därför tänkte jag slänga in ett par inlägg med uppdateringar över vad som hänt under just helgerna, när jag lever ut mina semesterdrömmar. 
 
Bland annat har jag hunnit en sväng till Göteborg för att gå på Liseberg med Jonis familj. Vi hade lyckats boka in en helg när alla faktiskt kunde vara med, och just den helgen råkade det visst tokregna. Vi var dock starkt inställda på just Liseberg, och spenderade hela lördagen där, iklädda regnjackor och stundvis ändå dyngsura. 
 
 
 
 
Vissa ^ var helt enkelt mer kittade för regn än andra. Fredrik var nöjd över att ha fullt regnvänlig utstyrsel när vi andra var dyngsura om benen efter både ösregn, kålorado och flume ride. Helt rimligt.
 
Under dagen var jag som mest imponerad över allas topphumör, vädret till trots. Inga sura miner och alla var peppade på att både vara där och åka diverse attraktioner. Liseberg är ju faktiskt, oavsett väder, en väldigt mysig plats att vistas på. 
 
 
 
 
Senare under dagen blev det ett fika- stopp med churros. Så. himla. gott. 
 
 
 
 
 
När vi började känna oss klara med Lisebergs- vistelsen var klockan närmre nio på kvällen, och jag hade åkt hela två åkturer som jag från början inte trodde att jag skulle våga mig på (lite stolt var jag allt). Vi avslutade kvällen med middag på hotellets restaurang, där alla satt ganska trötta runt bordet efter en rätt så lång dag. Trevligt var det i alla fall. 
 
Dagen därpå vaknade jag och Jonis upp till en något soligare morgon i Göteborg. Vi åt frukost på ett mysigt bagel- ställe och spenderade några timmar med shopping innan vi rörde oss hem mot Stockholm igen. 
 
Det hela var i alla fall väldigt mysigt, och skapade lite härliga minnen. Kanske var det till och med så att vi precis den här helgen inledde en årlig tradition? Jag tror minsann att det är värt att göra om!



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0