Tårthype

Okej, så jag har haft lite av en bakperiod på senaste. Det började till Valborg, då jag fick för mig att jag skulle prova mig på en moussetårta. Sagt och gjort; 
 
 
 
Jag gjorde en kladdkakebotten och en björnbärsmousse som fick stelna i frysen. Den smälte sedan när jag hällde över en lite för varm chokaldganache, men smakade bra ändå. Toppade med björnbär, maränger och minimunkar. Var också imponerad över agar agar, som faktiskt fungerade superbra istället för gelatin (som jag inte vill äta).  Efter denna fick jag lite mersmak på bakningen, så när pappa fyllde 50 och efterfrågade en efterrätt så satte jag igång igen. Det resulterade i denna;
 
 
Jag var supernöjd med den här faktiskt. Det tog några kvällars bakning, så det är inget jag kommer göra igen inom den närmsta tiden. Det tar ju lite energi att få ihop den, menar jag. Tror att jag spenderade tre kvällar med att baka bottnar, en med att förbereda fyllningar, och en förmiddag för montering. Inget som bara slängs ihop lite snabbt, helt enkelt. Denna fyllde jag med en marshmallowfyllning och en passionsfruktsmousse, varvad mellan chokladbottnar. ✨✨
 
 
Därefter täcktes den med vanlig smörkräm. Jag blev, som sagt, nöjd, och de som åt av den verkade också uppskatta den. Efter det här blir det nog en liten bak- paus dock. Har så mycket annat för mig, att det nästan blir som ännu ett stressmoment att hinna med, snarare än den där myspausen det ska vara att få stå och baka lite. Så, det var min lilla tårt-update för nu. Ciaoooo ✨
 
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0