m*lkshakes
Förra veckan var jag inne i stan en sväng med Hanna, som än en gång, förstår inte hur hon gör det, hade hittat ett nytt fik för oss att prova. Vi kom dit och ville prova allt, milkshakes, de grillade mackorna, efterrätter, cheesecake. Främst för att allt på menyn var veganskt, vilket gör det så mycket härligare att stoppa i sig. Vi fick dock rekommendationen att hejda oss vid milkshake och macka från personalen, som sa att det skulle vara tillräckligt mättande. 

Så vi beställde två olika mackor och tog hälften var, och delade på två milkshakes. En med oreos och en med jordnötter och karamell. Gissa om dessa var himmelska? På riktigt. Bästa. Så ja, vi blev mätta. Sprid inte detta nu, vi vill ju inte att det här nyöppnade stället blir för överbefolkat. Men Delivore vid Hornstull hurrni, lägg det på minnet. 

Senare tog vi oss en tur till Beyond Retro, där vi hittade oss likadana kjolar i lite sjuttiotalsanda. Den har varit perfekt i den här värmeböljan de senaste dagarna, som förövrigt har varit så himlahimla bra. Sol i överflöd. 

I övrigt har jag bara njutit av att vara ledig och spenderat tid med såna jag mår bra med. Typ så. Norge från mobilen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tur till Norge

 
 
 
 
 
 
Min första semestervecka spenderade jag med Erika i Stavanger och runt Lysefjorden i Norge. Jag visste inte ens om att jag ville åka dit förrän jag hittade fantastiska bilder på Pinterest (såklart) för ett par månader sedan. Blev fäst vid idén av häftig vandring direkt och längtat ända sedan dess. 
 
Det tråkiga var att jag inte tog i närheten av så många bilder som jag borde ha gjort. Jag tyckte ändå att jag plockade upp kameran titt som tätt, men när jag skulle gå igenom bilderna så var det inte alls så många som jag trodde att det var. Tänker  dock också att det kanske var lika bra, eftersom det ändå inte ens går att jämföra en bild med hur otroligt fint det faktiskt var när vi var där, på plats. Så många vyer får jag helt enkelt bara minnas för mig själv. 
 
Så hur var det? Häftigt. Mäktigt. Att sätta upp ett mål, "nu ska vi ta oss upp dit", få kämpa lite på vägen och göra av med lite energi, bli konstant imponerad av utsikter och de fina spåren, och till slut nå upp hela vägen och stå där uppe med fjorden och bergen under sig. Ja. Det kändes bra. För den som vill ha en lite lättare och lättillgänglig tur var Preikestolen perfekt, men jag kärade ned mig mest i vandringen upp till Kjeragbolten. Helt. Otrolig. Utsikt. Jag tog mig faktiskt inte hela vägen fram till bolten, utan svängde av 1,5 km åt fel håll tillsammans med främlingar från Kanada, Frankrike och Tyskland 200 meter innan vi var framme. Vi skyllde det hela på dimman, som gjorde det omöjligt att se ordentligt mer än fem meter framåt. Men jag var nöjd ändå. Jag har ju definitivt sett bergen. 
 
Nej, alla som har någon form av intresse av lite friluftsliv borde besöka norska fjordar. Faktiskt. Det var ett nytt sätt se jorden på. Kände mig ganska liten där jag stod med gigantiska berg runt om mig. 
 
 

typ raw

Slängde ihop en amazing kaka igår eftermiddag när jag fick lite tid över. Nötig browniebotten med lite flingsalt, ett lager av söt "kola", toppad med tunn, mörk choklad. Bortsett från chokladen så var den, kanske inte så otippat, en sån där kaka fri från både raffinerat socker och mejeriprodukter. Så alltså helt ok att äta en bit till frukost. Och vem skulle inte tacka ja till det, liksom. 
En vecka

 
 
Lite moments från senaste veckan. Mycket mat. Trodde bland annat att jag överskattat min förmåga att äta pannkakor med jordgubbar men åt upp hela portionen i alla fall. Blivit bjuden på vego toast skagen hos Ida. Någon dag senare tog vi också en glasspromenad i halvsegt tempo pga att jag lyckats dra på mig en sån där härlig förkylning igen. Till sist en liten mysig picknick med jordgubbar, delicatobollar och Hanna. 
 
 

humlegårdshäng

 
 
Så suddig men så härlig.// 

Idag har jag spenderat några timmar med favoritErika inne i stan. Vi började med att ta oss till Reload för att köpa med oss varsin sallad, och vandrade sedan till Humlegården där vi slog oss ned i gräset under ett träd. Trots lite moln och en riktigt envis blåst som blåste av henne hatten ett par gånger så var det mysigt. Och oumphen som ser sådär tillplattad ut var lika god som vanligt. Senare köpte vi med oss varsin varm dryck och promenerade en stund. 

Ikväll hänger jag med ännu en favoritmänniska, Hannna, och försöker förtränga att jag har en jobbhelg framför mig. Tove, 19.


     

     RSS 2.0