Timmarna innan tenta

 
 
Godmorgon, lovelies. Här kommer ännu ett lite halvonödigt inlägg. För mig är det tentamorgon, och paniken skulle kunna vara så mycket större än vad den är. Om tre timmar ska jag sitta i aulan och få skrivkramp i handen. Men. Jag har faktiskt hållit mig riktigt lugn. Det får gå som det går. Sedan jag vaknade har jag hunnit med att repetera sammanfattningarna av de olika ämnena, ätit bananbröd med kardemumma och valnötter, påmackan, jordgubbar och en släng av agavesirap. Druckit te framför min halvklädda julgran (så det får bli när man inte har möjlighet att införskaffa allt pynt vid ett och samma tillfälle). 
 
Tror faktiskt att det kan vara det bästa sättet att hantera timmarna innan tenta. Jag kommer inte kunna få in något nytt i huvudet just nu som kommer kunna hjälpa mig då i alla fall. Stressa är bara onödigt och gör av med en massa kraft och energi som behövs mer när jag sitter där. Så, tipstips till dig som är i samma pluggstadie som jag: sov ut ordentligt, ät något mättande och andas. Kanske lite solstrålar i ansiktet på det om man har tur. Håll tummarna för mig idag, taco hej.
 
 

Första advent

 
 
Update. Det är första advent, snö över Stockholm igen, jag är kär i allt juligt någonsin och min favvo är hemma igen. Som dessutom var en ängel och fick med sig dessa från Bath & body works (doftljus är så bubblans tråkiga i Sverige). Jag är glad och låtsas inte om tentaångesten. Hoppas alla har en trevlig söndag, ät massa lussebullar och tänd ljus. Baii.
 
 

Fina maxianer

 
 
De senaste dagarna har varit pluggpluggplugg. Väldigt intensivt. Så, som en paus från det blev det plötsligt jobbhelg deluxe, inkusive den årliga personalfesten. I princip enda tillfället på året att se alla i sina personliga kläder och i en mer personlig sfär, vilket var superduperkul. Vet inte hur många jag inte riktigt, sådär, kände igen vid första anblicken, utan de beiga arbetsbyxorna eller den röda Maxi-pikén. Mycket skojsigt. I år höll den i alla fall hus på Berns, där vi fick oss en riktigt bra trerätters middag med inslag av asiatiskt. Var mycket imponerad över vego-alternativen, faktiskt. Marinerad tzay med silkestofu och groddar som en av huvudrätterna (notera: en av, vi fick alltså fleeera rätter till både förrätt och huvudrätt), till exempel. Hur smarrigt låter inte det på en skala? 
 
Det här resulterade i alldeles för få timmar sömn, då det som sagt är jobbhelg för mig och jag var tvungen att få stjärten ur sängen vid 05:30 imorse. Efter jobbet har jag alltså bara skrotat runt, slagit in julklappar (det är dags, hurrni), lagat middag och, tyvärr, skrotat dubbelampeln jag hade i fönstret. Den hade gett upp, helt enkelt. Säckat ihop mer och mer. Efter lite om och men hittade jag trots allt ett par nya platser för växterna som hängde där i, så nu känns det bra igen. Kanske till och med gillar de nya placeringarna bättre. 
 
Kei, kom jag in på ett rejält sidospår där. Nu ska jag passa på att försöka få lite mera plugg gjort, ciao
 

novemberfavvis- nyx ultimate

 
Jag är, ärligt talat, svindåilg på smink. Jag äger inte något av det där som man borde ha: en utjämnande primer eller en täckande foundation eller någon typ av contour. Ändå så tycker jag att det är lite roligt. Min poäng: ta allt med en nypa salt när jag uttalar mig kring smink. 
 
Så, hur som helst, så har jag varit på jakt efter en palett med lite varmare, höstiga färger ett tag. Till slut så klickade jag hem en perfekt. Har nog använt den mer eller mindre varje dag sedan jag fick den och trivs bara superduper i många av nyanserna. Ännu bättre att den mixade både matta och "shimmriga" (hittepå-ord) nyanser. Dessutom sådär lagom säsongsanpassat med det lite rödare, tihi. Ah, nej, den här paletten har definitift varit en riktig november-favvo, och tror att den kommer förbli det ett tag till. 
 
De senaste dagarna har jag haft mysisbesök från både Korv och Erkanperkan och finurlat på en rejäl skoluppgift. Konstant. Den tar aldrig slut. Intalar mig att jag kommer vara den 1 av femton som får godkänt, wehå. 
 

Gosekväll

Ibland är huvudet fullt av små spår ledda till tankar som liknar bruset under myrornas krig eller getingar som surrar runt, runt, runt och bara är där och stör. Som bara är där. Då, om än alltid annars också, är jag glad ända ned från tårna för den lilla oas av individer gymnasiet gav mig, där allting alltid känns som hemma. Där det peppas och lugnas och bara är. 

Fina människor omkring mig bär mig så mycket längre än vad de vet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Världen i vinter

Hallå där. Världen känns plötsligt som något annat än vad den var för bara en vecka sedan, på flera sätt. Hade inte tänkt skriva så mycket om valresultatet, men det cirkulerar ändå så mycket i huvudet att jag måste nämna det och få ut det någonstans. För nu sitter en individ som som går så starkt emot mig i alla mina hjärtefrågor på en av världens främsta maktpositioner. Det är svårt att finna ord för alltihopa, och det är svårt att ta in det han faktiskt står för. Sällan blir jag såpass upprörd och ledsen. Respekt, peeps. Och att alla får vara med. Det är allt jag önskar för världen nu.

Samtidigt kom det första och största snöovädret sen den där dagen när skolan blev inställd för att ingen kunde ta sig dit för några år sedan. Överallt har man fått pulsa sig fram med snö nästan upp till knäna. Som tur är så har i alla fall pendeln gått mer eller mindre som den ska, så jag har faktiskt inte haft några större problen att ta mig dit jag ska. Under de här dagarna har vi haft studiebesök på "termin femmornas" praktisplatser, vilket var så himlahimla härligt att få ta del av. Att få se vart det egentligen är vi kommer sluta efter alla föreläsningar och seminarier. 

 

Så mycket mer hade jag inte att säga. Sprid lite kärlek i helgen, hurrni. Snälla. 

 

 
 

snabb update

 
 
De senaste dagarna: försöka bli frisk, kurslitteratur och god mat. 

sjukis

 
 
 
Har en väldigt intensiv vecka bakom mig, med skola och jobb. Då var det la klart att jag skulle dra på mig något virus och bli sådär kulsjuk i feber och förkylning. Så idag blev jag faktiskt hemma från jobbet, och har varvat mellan att sova och att försöka läsa lite kurslitteratur i alla fall. Får åtminstone gosa in mig i mysfiltar och sådär. 
 
Mat är ju en sån där bra grej att få i sig även om kroppen inte riktigt vill sammarbeta energimässigt, så igårkväll gjorde jag en lite större sats med alldeles supergod pumpasoppa som blir enkel att både laga och få i sig. Som tur var så hade jag tillräckligt med ingredienser hemma för att få ihop något. Dessutom ännu en lite mysig grej: att krypa upp i soffan igen med en varm skål soppa. Receptet jag utgick från kan ni hitta här . Jag är själv väldigt dålig på att följa recept slaviskt, utan höftar lite och sen blir det som det blir. Slänger ändå in en snabbislista över vad jag hade i här i på slutet av inlägget! Nu ska jag återvända till min tekopp, kika ut lite på de fina snöflingorna där ute, och hoppas på att jag vaknar upp lite piggare imorgon. 
 
 
Ingredienser
        Pumpasoppa
        - En stor mängd pumpapuré
        - 1 äpple
        - 1 gul lök
        - 1 liten vitlöksklyfta
        -  Färskriven ingefära
        - 1- 2 buljongtärningar
        - En skvätt rosmarin
        - Vitpeppar
        - 1 frp Oatly iMat 
 
Instruktioner
    Låt allting koka ihop tills äppelbitarna blivit mjuka, mixa sedan soppan slät och toppa med lite bladspenat, groddar eller något annat    
    trevlans. Plättlätt! 
 

En ledig helg

Skrev ett långt inlägg igår som kändes bra, ända fram till att telefonen dog och hela inlägget försvann. Då blev jag putt och gick och la mig istället.

Men, tänkte egentligen bara slänga in en liten update om helgen. Jag var faktiskt heelt ledig för första gången på alldeles för länge. Dessutom så låg vi mellan två kurser i skolan, då vi avslutade juridiken i fredags och påbörjade sociologin igår, och alltså hade jag inte ens krav på att göra något skolarbete. Så skönt!

Hann med halloweenfester i plural. Utstyrseln blev en variant av lilla Boo från Monsters Inc, men rosa tröja, lila leggings, vita, höga strumpor och toffsar med rosa små bollar i. Lyckades till och med få till en liten lugg. Kommer absolut vilja prova det där luggknepet till en "vanlig" frisyr. Perfa för de dagar när en är sugen på att göra något annorlunda men inte har mod eller lust nog att faktiskt klippa något.
Hann även med att storstäda lägisen, och kände ändå att det var lite rogivande att slå på en bra spotifylista och sedan gå runt där hemma och fixa och dona. En av morgnarna slogs jag av lite sån där ångest, ni vet, men då var det såpass fint väder att jag kunde promenixa uppför de små berg Haninge har. Satt där och njöt av solljus i ansiktet ett tag, och sen kändes det bättre.
Hann också med en sväng in till stan och träffa Jajja över en spicy chai latte och den där standard shoppingrundan.

Sammantaget en ganska bra helg. Tänkte försöka fortsätta veckan i samma anda, liksom. Kram på er!
 
 
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0