Ljuspunkten just nu Àr frisk luftGoddagens! 🍁
Det Ă€r himla fint ute just nu, sĂ„ i och med att vi inte har haft sĂ„ mycket skoltid denna vecka sĂ„ har jag passat pĂ„ att vara ute och promenixa en del. Det blir dessutom lĂ€tt att fĂ„ krupp i hela kroppen av att bara sitta för sig sjĂ€lv och lĂ€sa kurslitteratur hela dagarna. HĂ€romdagen fick jag sĂ€llis av Erika. Myspys. 

Har nog inte sĂ„ mycket mer att komma med just nu. Jobb i helgen som vanligt. 


OktoberstÀmningHalloj. 
Jag kĂ€nner mig, trots dagliga ingefĂ€rashots senaste mĂ„naden, lite krasslig. Mycket möjligt att det Ă€r oundvikligt med mitt immunförsvar som Ă€r rĂ€tt sĂ„ kasst. SĂ„, jag har spenderat dagen med att försöka vila ut mig för att vara sĂ€ker pĂ„ att jag orkar jobba hela helgen. LĂ€st lite kurslitteratur, tittat pĂ„ ett par förelĂ€sningar, druckit te. 

Men, sĂ„ blir jag tillslut Ă€ndĂ„ lite uttrĂ„kad. DĂ€rav det hĂ€r inlĂ€gget, för att visa upp nĂ„gra av veckans senaste inköp. Till att börja med sĂ„ Ă€r jag en riktig sucker (svengelska, ursĂ€kta mig) för Ă„rstidsdekorationer. Är det jul sĂ„ vill jag att det ska kĂ€nnas som jul, Ă€r det pĂ„sk sĂ„ vill jag att det ska kĂ€nnas som pĂ„sk, och sĂ„ vidare. Ni förstĂ„r. Och just nu Ă€r det höst. DĂ„ vill jag plocka in hösten. Förutom bordsdekorationerna frĂ„n förra inlĂ€gget, sĂ„ la jag Ă€ven till lite smĂ„detaljer i sovalkoven. Höstlöv som jag fĂ€ste i ljusslingan, en orange rĂ€vkudde (som mĂ„ vara nĂ„got barnslig, men jag gillar det), och en liten fuskpĂ€ls att lĂ€gga lĂ€ngs kanten av sĂ€ngen. Den rotades dock bara fram ur förrĂ„det, dĂ„ den legat pĂ„ en kontorsstol tidigare. Nu tyckte jag dĂ€remot att den passade in ganska sĂ„ bra i det höstiga. 

Avslutar med min nya favvotröja, som jag snudd pĂ„ förĂ€lskade mig i. Stor, mysig, precis som det ska vara, och dessutom lite charmiga, virkade kanter hĂ€r och var. Finns en risk att jag kommer bosĂ€tta mig i denna fram till vĂ„ren. 

Hoppas att ni fÄr en trevlig helg och fredagkvÀll, ciao!


Raw twixbarsHade en ledig eftermiddag idag, som jag spenderat med ett kort helkropps- HIIT- blevheltslutkörd- pass inspirerat av Tammy Hembrow. KĂ€ndes bra. DĂ€refter fick jag för mig att jag ville göra nĂ„gon slags raw- bakning, nĂ„got jag inte gjort pĂ„ vĂ€ldigt lĂ€nge nu. SĂ„ efter nĂ„gra minuters googlande och kikandes pĂ„ recept sĂ„ gjorde jag nĂ„gon slags twixbar. Det blev toppen. Verkligen. Titta bara pĂ„ hur krĂ€mig den dĂ€r karamellen blev. SĂ„pass bra att jag vill spara receptet, sĂ„ hĂ€r kommer det: 

Botten
ca 1 dl cashewnötter
2,5 dl kokosmjöl
8 dadlar
2 msk solrosfrön
Ev. en skvĂ€tt vatten för att den smuliga smeten ska gĂ„ ihop. 

Mixa alla ingredienser, tryck ut i en liten form, frys i nĂ„gra minuter. 

Kola
10 dadlar
2 dl jordnötssmör
0,75 dl mandelmjölk
En nypa havssalt 

För att fÄ rÀtt konsistens kan det krÀvas mer eller mindre mandelmjölk, hÀll i lite i taget och sluta mixa nÀr smeten kÀnns bra. Smeta dÀrefter ut kolablandningen över botten i formen och stÀll sedan in i frysen igen. SmÀlt mörk choklad över ett vattenbad och hÀll över kolan nÀr den blivit kall. LÄt formen stÄ i kylen tills chokladen stelnat, skÀr sedan upp dina bars och njut. Det var allt, taco hej.


Bullet journal

 
 
 
I slutet pÄ augusti startade jag en bullet journal, utan att helt och hÄllet veta precis vad det handlade om. Sedan dess har jag varit smÄtt besatt och tittat pÄ bujo- videos pÄ youtube, skapat en egen samling för det pÄ pinterest, osv. U know the drill. SÄ vad utmÀrker en bullet journal? Det Àr allt i ett. Dagbok, kalender, att göra listor, skissbok. Allt. I och med att boken frÄn början Àr helt blank kan jag dessutom utforma allting för att passa just mig och mina behov. För att förstÄ rekommenderar jag att leta sig fram i den bullet journal djungel som finns pÄ youtube. HÀr kan ni se den video jag tycker förklarar systemet bÀst. 
 

SÄ igÄr satte jag mig ned en stund, ihop med en kopp te och lite bakgrundsmusik, och gjorde mina mÄnadsuppslag för oktober. PÄ första uppslaget för oktober mÄnad har jag valt att ha en översikt över mÄnaden, dÀr jag allteftersom kan fylla pÄ med viktiga datum att komma ihÄg. HÀr kan jag markera allt frÄn födelsedagar och halloweenfiranden till sista anmÀlningsdag inför nÀsta universitetstermin. PÄ den högra sidan har jag ocksÄ gjort en liten ruta med "mÄl", som handlar om smÄsaker jag vill pÄminna mig sjÀlv om. Till höger om det har jag ocksÄ skrivit ned nÄgra av mina favoritmeningar ur en dikt om att kÀnna sig hemma i hösten, dÄ oktober kÀnns som den "verkliga" höstmÄnaden.

 

NÀsta uppslag Àr nÄgot speciellt. Till vÀnster har jag min "tacksamhetssida". Jag har mÄnga gÄnger försökt skriva dagbok kontinuerligt, men alltid lagt ned redan efter ett par mÄnader dÄ det ofta blir för tidskrÀvande eller att jag tappar motivationen att skriva. PÄ det hÀr sÀttet blir det istÀllet enkelt att innan lÀggdags varje kvÀll, ta fram boken och skriva en eller ett par korta meningar om nÄgot speciellt frÄn dagen som gÄtt. Jag har ocksÄ valt att fokusera pÄ sÄdant jag Àr tacksam över, dÄ det i slutet av mÄnaden blir en sida att bli glad av att lÀsa. 

 

Sist ut för oktobers fasta uppslag Àr min habit tracker. DÀr har jag helt enkelt staplat upp ett antal vanor som Àr mer eller mindre dagligen förekommande i min vardag, eller sÄdant som jag vill ska vara dagligt förekommande (till exempel Ätta timmars sömn, guld vÀrt de dagar jag fÄr det). Om jag har uppnÄtt en punkt, sÄ fyller jag i med en liten stjÀrna under det datumet. Det blir tillslut ett sÀtt att se och upptÀcka mönster i sin vardag, en möjlighet att kunna fundera över samband mellan mÄende och vanor, och kanske skapa förÀndringar i smÄ vardagsmönster utifrÄn det. Jag har hittills fyllt i en hel mÄnadstracker, under september, och tyckte ÀndÄ att det gav mig sÄpass mycket at jag kommer fortsÀtta under oktober. Sedan fÄr vi se hur det utvecklas, kanske att jag inte kommer behöva följa upp lika mÄnga punkter i framtiden? Vi fÄr se. 

 

SÄdÀr. Det var en liten inblick i min uppstÀttning av oktober mÄnad. Jag Àr fortfarande nybörjare inom bullet journal- systemet, sÄ jag provar fortfarande pÄ vad som kan passa just mig. Med det sÀger jag ciao, för den hÀr gÄngen. 
Tove, 19.


     

     RSS 2.0