Vinterkväll på Rosendals trädgård

 
I fredags fick jag spendera lite tid med dessa finingar! Linn och Hanna hängde med mig till Rosendals trädgård, som hade kvällsöppet under torsdagen och fredagen. Jag har aldrig varit där, och visste väl inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men det var riktigt mysigt! 
 
 
I de olika växthusen hittade vi café, plantbod med diverse växter, kransar till jul, och gårdsbutik. Jag plockade på mig en liten krans som jag tänkte att vi ska ha ovanför sänggaveln i sovrummet nu under december, tror att det kan bli finemang! Kan visa när jag satt upp den. Tyckte annars att det var väldigt trevligt att gå runt och skrota bland julpynt och växter om vartannat. Hanna köpte bland annat den här ^ übergulliga granen! 
 
 
I cafét fanns en massvis uppdukat. Jag tänkte att mäh, här kommer jag ju inte kunna äta något. Allt lär vara gluten i? MEN, när jag gick runt och läste lite på innehållsförteckningarna så hittade jag faktiskt en hel del som jag kunde äta. Så- jag slog på stort och tog två olika grejer! Det blev en bit drömrulltårta, och en hasselnötskaka. Till det en varm äppelcider. 
 
 
Därmed tog vi efterrätten först- för när vi hade suttit och snickesnackat i cafét ett tag tog vi en tur i butiken (därifrån fick jag med mig en citronolja, toppen till sallader!), och sedan tog vi en bit mat utomhus. Det fanns både stenugnspizza, som de stod utomhus och gjorde, och en korvbar ^ med både lammkorv och vegankorv. För mig blev valet ganska enkelt, och det blev en veggokorv utan bröd. Den var ändå toppen. Det är ju något speciellt med utomhusgrillat sådär?
 
Nej, det var en myskväll bara. Jag fick också lite mersmak på vinter och jul, och satte upp adventsstjärnor i sovrummet när jag kom hem. Kände att nu är det ändå tyyyyp bara en vecka kvar till första advent, så det var dags. Har dock fortfarande lite pumpor kvar i vardagsrummet som kanske får plockas ned i en låda till nästa år under veckan. 
 
Övrigt som hänt i helgen har jag tyvärr varit dålig på att dokumentera.... Men vi passade lite syskonbarn till J under gårdagen, ihop med hans bröder och deras flickvänner. Mysigt, men vi var lite trötta allihopa! Även om det var en lugn dag. Under lördagkvällen var jag iväg på middag hos morbror som fyllde år, och idag, söndag, har jag och J spenderat dagen ihop med Mike, Elin, och deras fina döttrar! Alltid väldigt gosigt att få träffa liten bebis också. 
 
Sammanfattat har det väl hänt en del under helgen, men det har bara varit ganska lugna och härliga aktiviteter, men människor jag tycker om. Nu ska jag dock ta mig en lugn söndagkväll. Taco heeej! 

Sega lördag- morgnar

Godmorgon! Säger jag när klockan är nästan halv tolv. Vi var hemma lite senare igår och tog sovmorgon idag. Vaknade nio, låg och drog oss ett tag, gick upp och gjorde frukost i lugn och ro. 
 
 
Dagsplanen idag verkar bli en sväng till Ikea, då vi spanat in en tv bänk av serien bestå som vi vill måla in i samma färg som väggen. Jag har spanat lite på blocket, m.m., men J är lite otålig och vill ha den nununu. Så vi får se om den blir införskaffad idag eller om det mest blir lite inspo för att få en bild av vilken vi vill ha. 
 
 
 
Därefter tänkte vi svänga förbi Kungsträdgården och se årets julbelysning tändas. På tal om julbelysning och jul så börjar jag bli riktigt taggad på december. Brukar alltid titta på något kortare youtube- klipp på morgnarna när jag äter frukost innan jobb och skola, och den senaste veckan ska jag erkänna att det blivit en del "Decorating our christmas tree", "Vlogmas day 1, 2018" och "DIY holiday decor" bland sökningarna. Så mysigt! 
 
Kan heller inte låta bli att samla lite inspo. Har ju ett helt eget album på pinterest för just julen. Längtar efter julmarknader, lussebullar och glögg, pynt, snööö. 
 
 
Okej, nä. Nu ska jag sluta och gå och göra mig i ordning istället. Ha en trevlig helg! 

En alldeles för sen videosnutt

 
 
 
Hej! För några dagar sedan hittade jag denna, nästan färdigklippt. Hade någonstans börjat tänka att det inte fanns något som helst syfte med att lägga upp den, ifrågasatt vem jag är egentligen, och så småningom glömt bort att den fanns. Kanske hade jag rätt, det finns nog inget syfte med att publicera detta. Kanske speciellt inte nu när det snart är juletider och den är närmre 7 månader försenad. Men äh. Vad gör väl lite meningslösa handlingar? Allting kanske inte behöver vara så meningsfyllt och givande hela tiden. Och- kanske kommer det ändå vara lite roligt att se tillbaka på om 20 år (när jag faktiskt lärt mig temperera choklad ordentligt och kan skratta åt vilken rookie jag var). 
 
Så, varsågoda att hänga med när jag gjorde praliner i februari 2019. 

Onsdagstacos

Igårkväll hade vi i mitt lilla högstadiegäng lite födelsedagsmiddag för Linn hemma hos mig. Tacos har varit standard sedan vi lärde känna varandra som tolvåringar i princip. Minns bland annat sleepovers när det blev tacos till både middag och frukost (ihop med en kopp te) när man tagit sig upp på morgonen. Sååå, därav kändes det passande även för en liten födelsedagsträff! Det är ju också enkelt när alla kan hjälpas åt att ta med sig någonting. 
 
 
Linn fick en liten symbolisk present och en bukett i neutral färgpalett. Vi satt och snickesnackade vid matbordet ett par timmar, om allt mellan himmel och jord. 
 
 
Vi avslutade med att krypa upp i soffan med filtar och kuddar och slog på Fantastic beasts and where to find them, då två i gruppen inte hade sett den (knäppt, jag vet). Är så glad att jag har det här gänget, som det alltid är så avslappnat med. Vi kan liksom sitta som hösäckar och titta på film och äta chips allihopa, hur mysigt är inte det? Utan att känna att man behöver sitta rakryggad och vara übertrevlig hela tiden. Nej, uppskattar det! 

Oktober/november

Hej! Tänkte slänga in en liten summering av vad jag faktiskt har haft för mig den senaste tiden, då jag känner att det blivit mycket andra inlägg på senaste. Så, här kommer lite småplock av vad jag hittat på utöver jobb och skola! 
 
Oktobers start var ganska lugn. Det var i den svängen som vi målade om och fixade mycket med lägenheten, så mycket energi och tid gick åt till det. En lördag spenderade vi ihop med J's syster och familj, lagade knäckepizza och promenerade. Mysigt. 
 
 
Jag fick lite feeling för höstiga maträtter, grytor och soppor. En klar favorit blev denna fisksoppa med saffran! Krämig, smakrik, göttig. Recept kan ni kika på här. 
 
 
Jag la en del tid på att få klart en tårta till födelsedagsfiranden i J's familj. Jag var absolut nöjd med utseendet, men mindre nöjd med smaken. Tror att jag behöver öva lite på det här med glutenfria bottnar. Just dessa kändes bra när de precis plockats ur ugnen, men hann bli torra under tiden jag byggde ihop tårtan. Men, men, övning ger färdighet! 
 
 
Mot slutet av oktober hann vi med en hel del. Bland annat Gröna Lund och dess spökhus. Jag och Jonis har nu varit där tre år i sträck, och tycker båda två att det är fruktansvärt mysigt. Jag skulle näääästan säga att vi går mer för känslans skull (ni vet, lite som att gå på julmarknad under julen) än för spökhus och karuseller. I år fick vi även sällskap av Jonis bror med fru. Härligt att stå och snickesnacka lite i de 90 minuter långa köerna ändå. 
 
 
Den sista oktober hade J och hans band en spelning i samband med att de släpper ny skiva (finns att lyssna på här eller på Spotify, sök på Like torches!). I och med att det också var halloween samma dag så utlovades även pris för bästa utklädnad. Jag plockade ihop något av det jag hade hemma, som resulterade i en tolkning av Wednesday Addams. 
 
 
Första helgen i november var vi och såg Harry Potter Live in concert. Första filmen visades samtidigt som en orkester spelade all musik till. Fruktansvärt mysigt! Och häftigt. Jag tror inte att jag sett en orkester spela sedan.... Ja. När jag var på något med skolan i mellanstadiet kanske? 
 
Det här passade också oss som handen i handsken, vi som alltid brukar kolla alla Harry Potter filmer inför jul. Kanske att vi går på detta även nästa år, då andra filmen ska visas. Hehe. 
 
 
Sist men inte minst hade vi ett litet halloween- inspirerat häng för några av våra kompisar. Plockade fram lite snacks, pizza, pumpor att karva och fler stolar att sitta på, och njöt av att få ha några av våra favoritmänniskor i vårt hem för en kväll. 
 
 
Det var ungefär det som jag hade dokumenterat. Sådant som jag hunnit med som det inte finns bilder på är bland annat lunch med lillebror, promenader med vänner, sovit över hos vän i Uppsala, någon fika här och där. Ni vet. Kanske är bra att jag varit mer där i stunden än uppe i att dokumentera och fotografera allt, dock. Tycker att det kan vara ganska skönt att lämna telefonen i väskan eller lämna den i annat rum när jag kommer hem. 
 
Men ja, det var några highlights i alla fall! Kram på er. 

Höstkänsla i hemmet

Har känt att fler och fler plockar fram juldekorationer tidigt. Redan i oktober, sådär. Jag hade nog också kunnat vara en sån som tänkt att hösten kunde livas upp med lite juldekorationer. Men! De senaste åren har jag istället höst- pyntat. Det blir en typ av förändring som gör det lite roligare med grått och mörker ändå. Varmare men ändå dova färger, pumpa- pyssel och lite ljusslingor för mysfaktorn. 
 
 
Till att börja med bytte jag ut lite kuddfodral och la fram en höstigare pläd. Det är väl detta som är bra med att samla på sig lite olika textilier, enkelt att byta ut när man vill ha lite förändring. Jag har för närvarande en låda i förrådet med just kuddfodral och filtar, som åker fram då och då. Enkel att plocka fram när jag vill göra om litegranna! Köper alltså inte nytt och kastar gammalt, utan kombinerar olika av allt jag har för att passa den känslan jag är ute efter just för stunden. 
 
 
 
Utöver kuddar och plädar plockade jag även fram lite bronsiga ljusstakar som låg i en av våra lådor, och satte svarta kronljus i. I och med att det är riiiiiktigt svårt att hitta bra höstigt pynt i butiker, så gjorde jag en liten DIY också. Hittade pumpor i papp från cchobby.se som jag målade med akrylfärger för att passa in i just vårat hem. 
 
 
 Tycker ändå att de blev lite gulliga! Så, det var en liten update om lägenheten just nu. Jag ska erkänna att jag ändå bööörjar bli lite sugen på adventsstjärnor och julpynt. Men detta ☝️gör att jag står ut med höst lite längre än annars, för det blir lite roligare. Tipstips. 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0