Januari

 
 
Ibland gör jag moodboards (kollage) över saker och ting. När jag har ett projekt jag vill skapa mig en tydligare bild av, när jag har ett mål, när jag drömmer om något. Har ändå ett gäng som ligger och skrotar på datorn. Ibland har de egentligen inget syfte alls. Ibland vill de bara förmedla en känsla. Kanske att det blir en bildmässig motsvarighet till att skriva av sig några sidor i en dagbok? Oavsett så är det lite mysigt att sitta och lyssna på musik och knåpa ihop. Känner mig lite som när jag var 14- 15 år gammal och kunde sitta i timmar i sträck och fixa och dona med något med Paramore i bakgrunden. 
 
Här kommer ett sådant som säkert väcker vissa saker i mig, men något annat för någon annan. Eller också betyder det ingenting. Valfri tolkning, varsågoda. 
 
 

Ny instagram

Halli hallå! Hoppas att allt är bra. Själv sitter jag just nu dagarna i ända och skriver hemtentor. De absolut sista för socionomprogrammet. Det känns lite knäppt! Terminen avslutas nu i slutet av januari, och sedan börjar jag äntligen jobba. 
 
Har haft lite funderingar kring hur mycket jag vill dela med mig av framöver, såhär offentligt. Att inte blogga eller ha någon kanal att åtminstone försöka inspirera lite på känns konstigt (speciellt då jag bloggat i säkert... 10 års tid?). Jag har ju ändå en kreativ ådra och tycker om att dela sådant ihop med andra med liknande intresse. Jag tycker att det är kul att hitta en ny profil att följa och sedan kunna göra ett utbyte av inspiration. Att inte låta något av det få ett litet, litet utrymme av internet känns lite som att stänga ned en kreativ del av mig själv som ändå varit ganska viktig för mig och min självbild. Sååå, jag gjorde faktiskt en ny instagram- profil, som jag kommer låta vara offentlig. 
 
 
Tanken är att jag där ska kunna få utlopp för just det kreativa, utan att behöva vara särskilt privat. Vad jag gör om dagarna kan jag hålla till andra forum. Så, den här profilen är alltså baaaara en kanal till för till exempel min heminredning och porträtt eller annat jag fotar för estetikens skull. 
 
Tänkte dela med mig även här av lite av de bilder jag lagt upp där än så länge. Kan nämna att vi för några veckor sedan fyndade ny klädsel till soffan på rea (wihoo), så snart har vi förhoppningsvis bytt ut den här vita, sönderklösta också. Nu har den nämligen börjat spricka upp i de ändar där Tosca klöst som mest, så vi passade på när den klädsel vi ville ha var så pass nedsatt i pris. Den nya kommer dessutom vara i sammet! Våra köksstolar samt sänggavel är i sammet, och de har katten inte rört. Så vi har en liiiiten förhoppning om att hon kanske inte ska klösa sönder nästa klädsel. Åtminstone inte lika snabbt. I samma veva får vi kanske också införskaffa lite extra klösbrädor utöver de vi redan har, så att hon har lite alternativ. Ja, vi håller tummarna i alla fall. 
 
Just nu är har vi det i alla fall ungefär såhär här hemma, med julen utstädad: 
 
 
Täckte några fula hål i väggen med en ny tavla! Blev dundernöjd, tycker att den passade in ganska bra där. Postern är från Desenio, ramen är farfars gamla. Fick en kasse med ett gäng gamla ramar i olika storlekar av honom för några år sedan, då han själv inte hade användning av dem längre. Just de vita tycker jag har passat in väldigt bra här hemma. 
 
 
Det var nog det jag hade just nu, så får vi se vad som händer med blogg och så framöver. Vet att det bara är januari, men ja, jag är redan lite sugen på att plocka in lite vår med tulpaner, ta fram våra ljusare gardiner ur förrådet, m.m. Ska nog hålla mig liite till. 

Glutenfri vegansk dessert!

Nyårsaftons dessert var en utmaning. I sällskapet hade vi en vegan, också jag; glutenintolerant. Ville också göra något som inte skulle bli allt för avancerat, då vi hade mycket annat att stå i. Så, kvällen innan gjorde jag en glutenfri sockerkaka utan ägg, på mjölkfritt margarin. Använde detta recept,  som tyvärr blev ganska dåligt, haha. Kakan blev långt ifrån likt en sockerkaka i konsistensen, utan blev snarare hård och seg i kanterna. Smaken var det dock inget fel på, så jag bestämde mig för att smula ned kakan och använda den som topping på grunden till desserten. 
 
 
Mestadels bestod det av en bärkompott på jordgubb och hallon (bär, socker, och lite potatismjöl för redning) och en vegansk vit chokladmousse. Moussen gjordes på Plamils vita choklad, som smältes ned i Aitos glutenfria havregrädde. Lät det sedan stå över natten och vispade upp den till en mousse dagen därpå. Den blev mjuk och fluffig, men saknade kanske chokladsmaken lite. Så, hade jag gjort om det hade jag haft en högre andel choklad och mindre grädde!
 
 
Varvade bärkompotten med moussen, toppade med den nersmulade kakan och lite rivet limeskal. Själv tycker jag att det såg proffsigare ut än vad det var, haha! Tänkte i alla fall spara detta på bloggen, som tips till mig själv i framtiden. Det var ju gott! 

Nyårsafton och 2020

Gott nytt år! Hoppas att alla hade en bra nyårsafton. Jag och J var väldigt sent ute med våra planer. Till en början hade vi knappt tänkt göra så mycket väsen av nyårsafton. Tänkte oss en lugn middag. När det väl började dra ihop sig visade det sig dock vara fler än vad vi tänkt som inte heller hade något planerat. Så, det slutade med att vi dukade upp ett långbord för tolv personer i vår lilla lägenhet! Och jag tyckte ändå att det var lite roligt att få dekorera lägenheten med vimplar och ballonger. Tänkte visa lite av hur det såg ut! Vi börjar med dukningen. 
 
 
Vi var såklart tvungna att låna lite extra stolar och två små trädgårdsbord (tack mamma för att jag får komma och sno sådant ibland!). Det avlånga bordet har vi vanligtvis i kontoret, så det fungerade toppen att bara byta plats på köksbord och kontors-bord för att skapa fler platser. 
 
 
Ovanför bordet fäste jag vimplar i guld som jag sparat sedan förra årets nyår. På bordet la jag ut delar av plastgranen vi har i sovrummet för lite vintrig grankänsla, och på det en liten "happy new year"- girlang. På glasen fäste jag små stjärnor som alla sedan fick skriva sitt namn på. Såhär i efterhand så tror jag faktiskt att det hjälpte, tror inte någon tappade bort sitt glas under kvällen! 
 
 
Ändå imponerad, och tacksam ändå, över att vi hade möjlighet att bjuda in alla och att alla fick plats! 
 
I vårt tredje rum, som vi som sagt kallar för kontoret, ordnade vi lite aktiviteter. Bland annat en fotovägg som utnyttjades under i princip hela kvällen. Så himla kul!
 
Psst. Har visst fått höra att jag är knäpp som "klär om granen" inför nyår. Jag skyller smått på min mor som introducerade mig till idén, haha. Det är dessutom inte en särskilt stor ansträngning, i år plockade jag bara ned allt det röda, inklusive det röda bandet jag tidigare haft i granen. Bandet byttes ut mot ett i neutral jute, och ta daaaa! Vips så är allt det julröda borta, och kvar är endast det beige'a samt guldigt nyårs-glittrande. Den guldiga pärl- girlangen fick såklart också vara kvar, den passade ju in i nyårets färgtema. Tog dock ingen bättre bild på det än denna suddiga: 
 
 
Till fotoväggen hittade vi på Lagerhaus pinnar med olika motiv på, som vi tänkte kunde vara kul att ha. Någon med partyhatt, någon med spexiga glasögon, någon med rosa fluga. Även de användes rätt flitigt. Jag lät även en sats med utskriftspapper för polaroidkameran tillägnas kvällen! Det var en höjdare. Det blir ju ändå en speciell känsla av de där bilderna. Nästan alla fångades på polaroid under kvällen. 
 
 
Jag hade en dunderkväll. Minuset med att vara den som bjuder in är dock att en behöver hålla sig vaken tills alla har gått. Kan vara min största svaghet i såna här sammanhang, att jag gärna somnar hyfsat tidigt, haha! Kan också ha att göra med att jag ofta är den enda personen som är nykter? Det gick bra ändå. På nyårsdagen kunde jag både sova ut och tog en sväng med bilen ut mot vattnet för en promenix. 
 
För att inte vara den som spär på sociala mediers bild av att allt är "så himla bra hela tiden" kan jag också nämna att jag på nyårsdagen kände en våg av ensamhet. Vet inte varför? Hela kvällen och största delen av natten var mitt hem fyllt av människor jag tycker om, människor som ville komma och dela sitt nyår med just mig och J. Ändå satt jag där i bilen och kände mig lite ensam. Hur knäpp är inte hjärnan då, som hamnar i såna banor? När det rationella spelas ut av... rätt så ologiska känslor? Skyller på mörkret och bristen på d- vitamin. 
 
Som sagt, så hade jag trots det en fin start på året. Åt en god middag på tre rätter. Tog suddiga bilder skrattandes med vänner. Åt chips och spelade spel. Skålade in 2020. Hoppas att det var fler som hade det bra!



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0