Venedig- ur mobilen

Okej, så. Det här var en helt fantastisk stad. Vårt hotell låg sisådär en tiominuters åktur med spårvagn från utkanten av Venedig, så vi startade morgnarna med att ta oss dit. Första dagen traskade vi därifrån över en av de många broar som leder in i staden. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, den där platsen var liksom inte likt något annat jag sett. Visst har vi en del vatten som rinner i kanterna av Stockholm också, och visst har en sett städer som en fin liten kanal drar igenom. Men ah. Det här var liksom, något annat. Från det att vi klivit in i själva Venedig så såg jag inte en enda bil. Gatorna är för det mesta rätt så trånga, med smala gränder överallt. Det påminde lite om Stockholms Gamla stan, men med både stora och små kanaler ringlandes överallt. 
 
 
 
Byggnaderna ser ut att sticka rakt upp ur vattnet, och många (om inte nästan alla) byggnader har en entré rakt ut mot kanalen utan något tillhörande väg. En dörr rakt ut i vattnet helt enkelt. När vi inte gick så tog vi oss fram via båtbussarna- vaparettos. Bara en sån grej; att färdmedlet som gällde helt enkelt var båt, för bilar fanns det inte plats för?? Knäppt. Väldigt härligt. 
 
 
Den obligatoriska gelato'n!
 
 
I bakgrunden här ^ (bakom min fining)  syns en vansinnig katedral. Taket på insidan av byggnaden, som vi tyvärr inte fick fota, var fyllt av något som en till en början tänkte var målningar, men vid en närmre titt kom vi fram till att hela grejen var gjord i mosaik. Förståååååår inte hur eller varför människor för flera hundra år sedan tog sig upp alldeles för många meter upp i luften och säkert riskerade sina liv för att skapa ett himla konstverk i mosaik. För vi snackar högt i tak. Huuuur. Det var maffigt. 
 
 
 
Nej, okej. Det var lite cheesy också. Pussbilder i Venedig. Men det var också så himla mysigt. Vi fick lite sol och vårkänslor, vi fick hänga med varandra i några dagar i en magisk miljö. Maten var vi inte sådär superimponerade av, men vi kan också ha träffat lite fel där, helt enkelt. Miljön kompenserade för det. Häftigt att det också känns som att staden har så mycket intressant historia, trots att den inte är så stor. 

Kan i alla fall varmt rekommendera att åka dit, beredd på att trängas med alla andra turister som också vill få en glimt av stadens egenheter och charm! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tove, 19.


     

     



RSS 2.0