Min jul

Julen i år tillbringades med min familj. Stora delar av J's familj var bortresta, och hos oss var det närmsta familjen på mammas sida som ville fira. Därav blev det en ganska lugn julafton, inte så mycket spring, eller folk, eller stohej. Så, just julafton inledde vi med en frukost i lugn och ro hemma. J hittade ett recept där de gjort fattiga riddare på lussekatter, och överraskade mig med det på julaftonsmorgon. Perfekt, då de glutenfria lussekatterna jag bakat i år blev otroligt torra (hoppas att jag lärt mig något och får bättre resultat nästa år!). Så. De blev helt plötsligt väldigt goda när de fått gotta till sig i en smet! Tips tips. 
 
 
När vi sedan gjort oss i ordning (och kanske latat oss lite), så traskade vi hem till min mamma. Där var bonussyskonen och morfar på besök under förmiddagen, så vi hann fika lite med dem innan de gick. Under eftermiddagen var det sedan vi, mina syskon, mamma och bonuspappa Matte. Vi kollade på Kalle Anka (som sig bör), i åtminstone en kvart, innan vi gick ut och tog oss en promenad. När vi sedan kom in blev det julbord. Var lite orolig hur ett julbord skulle bli som både celiakist och pescetarian, men det fungerade bra! 
 
 
Under kvällen hade vi såklart lite julklappsöppning. Vi avslutade med en runda Catan (är 100 % hooked på brädspel, det är så fruktansvärt mysigt), och ett litet efterrättsbord. Det var en fin dag, med mycket kvalitetstid! 
 
Under mellandagarna som följt har vi hittills hunnit med en kväll med min pappa, hans fru och min farmor. Trevligt att hinna träffa de också. Vi har också tagit en tur till andra sidan stan, där vi spenderade en halvdag med Micke, Elin, och deras döttrar. Helgen har spenderats med en del förberedelser inför nyår. 
 
All and all, vi har haft en rätt lugn och mysig jul! Avslutar det här inlägget med en bild från vår minijul, som vi hade tillsammans med J's yngre bröder och deras flickvänner. Också en väldigt mysig dag! 
 
 

Årets julgran

 
 
Här är alltså årets julgran. Jag är supernöjd! Den har lite speciell form. Väldigt bred nedtill, och väldigt kal upptill. Men jag gillar det, lite charmigt ändå. Granen har fått några nya tillskott i år, bland annat hjärtan i röd sammet; 
 
 
Högst upp till vänster på bilden nedan ser ni en röd/ guldig kula. Jag fick låna några sådana från mamma i år, då hon köpt en mycket mindre gran än vad hon haft tidigare och då inte fick plats med alla kulor. De här julgranskulorna har varit med så länge jag kan minnas under min uppväxt, så det kändes extra mysigt att nu få ha några av de i mitt eget hem! 
 
 
Om några dagar klär jag om den i nyårsstrass. Då får helt enkelt allt det röda åka ned i kassen i förrådet igen. Röda tomtar likaså. Kvar blir allt i grått, beiget, guld och silver. Det röda tygbandet byts ut mot en naturfärgad. Den här traditionen kommer också från mamma- att klä om från julgran till "nyårsgran". Hade kanske inte brytt mig så mycket om det om det inte vore för att vi kommer att fira nyår här hemma, och då vill jag såklart dekorera i nyårsfärger! 
 
Nu ska jag dock slå på en julfilm, och njuta av det julröda i några dagar till. Hoppas att ni har haft en fin jul, oavsett hur eller om det firats.  

Ommålning av ikea- möbel

December bara flyger förbi! Det här inlägget har legat i utkast i flera veckor nu, men det händer saker konsant, och inte förrän nu kom jag till skott att göra klart det. Tänker att alla jul- updates får komma lite i efterhand. Vi börjar med en liten förändring här hemma, nämligen tv- bänken! Vi bytte ut vår gamla, som såg ut såhär: 
 
 
Jag hade lite svårt för de öppna facken och sladdar som stack ut här och var. Ville ha något som gjorde rummet lite mer enhetligt, så därför blev det klassikern Ikeas Bestå istället! Vi hade massvis kvar av vår gråa väggfärg, och valde att måla in den nya tv bänken i samma färg som väggarna. 
 
Tosca var såklart med genom hela processen. Ska nosa på skruvmejseln när det skruvas, penseln när det målas, och såklart så skulle hon springa in och gömma sig i möbeln när den var färdigmonterad. Det är mysigt ändå, att hon vill vara med! 
 
 
Det var lite jox. VI fick börja med att måla två lager av vit häftgrund, då den grå färgen annars inte fäste på Ikea- möbelns lite plastiga yta. Så, två lager häftgrund och två lager grå färg senare kunde vi äntligen montera ihop allting och ställa ut i vardagsrummet! 
 
 
Benen som den står på nu är våra gamla soffben. De funkar bra, det blir nämligen perfekt höjd på bänken med hjälp av dem! I framtiden kommer jag nog dock att spraymåla benen mattsvarta. Både ben på våra köksstolar, matbord och soffbord är just mattsvarta, så jag tänker att det kommer att passa in lite bättre. 
 
Under förra veckan fick vi dessutom upp tv:n på väggen, efter mycket om och men. J och hans pappa hjälptes åt, och åkte två vändor fram och tillbaka till Bauhaus för att hitta rätt skruvar. Den hamnade liiite högt upp, och jag och J hjälptes åt att flytta ned tv:n femton cm dagen därpå. Nu är vi nöjda!
 
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0