Grekland pt. 2

Här kommer de sista Greklands- bilderna! Till exempel så gjorde vi en andra dagsutflykt till Elafonisi- stranden. En vik med magiskt glasklart vatten, och en större strand längre bort med turkost vatten och rosa sand som var omöjlig att fånga på bild. Ännu finare i kontrast till de svarta stenar som stack upp här och var. Det var vackert.
 
 
 
Vi spenderade även hela tre kvällar med att spela lite tennis. Jag har aaaaaaldrig spelat tennis eller uppskattat bollsporter överhuvudtaget. Tror att det är lite för kopplat till prestationsångest under högstadie- åren. Men, Jonis är alltid väldigt tålmodig med mig och peppar ordentligt, innan jag vågar ta mig för och skjuta iväg några ordentliga tennisbollar. Så det blev ändå lite roligt tillslut. Dessutom ganska skönt att röra lite på sig efter att ha spenderat dagen i en solstol. 
 
 
 
Efter tennisspelandet blev det standard att åka in till någon av de närmsta städerna för lite middag. Favoritstället blev kanske det som låg precis i hamnen nedan, där jag också fick mig den bästa alkoholfria mojiton någonsIN. Och då är jag ändå lite trött på mojitos i och med att det är typ det enda som serveras när en ber om alkoholfritt. 
 
 
 
Ja, det var nog mer eller mindre så våra dagar såg ut! Mysigt var det, och jag är glad att jag fick min semestervecka till slut. Avslutar det här inlägget med ett par bilder från en av de magnifika solnedgångarna! 
 
 

Sista minuten till Grekland

Hallihallå. Efter att ha jobbat heeeeeela sommaren (mycket givande, men också litelite tråkigt när alla i ens närhet har semester) så bokade jag och J en sista minuten till Grekland. Det som fanns att välja på i vår prisklass när vi bokade var i princip Grekland, Spanien och Cypern. I Spanien har jag varit, så det kändes roligare att välja något av de två länder jag inte besökt redan. 
 
Vi hamnade i alla fall på en väldigt familjevänlig resort. Kände oss något udda i sammanhanget som kanske det enda unga paret utan barn, men det störde oss inte. Resorten var härlig, i och med att vi åkte ganska sent och inte mitt i högsäsong så var det ganska lugnt överallt, och stranden var magisk. 
 
 
 
Här låg vi mest om dagarna. 🔝 Jag läste ut boken "För att kunna leva", av Yeonmi Park som flydde från Nordkorea. Väldigt gripande och inspirerande! 
 
Vi gjorde två dagsutflykter. Den första gick till Santorini, där vi hann besöka båda de två större städerna. 
 
 
 
 
Ja, det var lika häftigt och vykortsvärdigt som man tänker sig! Mäktiga utsikter och utstickande miljö med alla små vitkalkade byggnader och blå kyrkotak. Det tog bra många timmar att resa fram och tillbaka till Santorini från Kreta, där vi bodde, men det var absolut värt det. Vi bestämde oss för detta lite i sista minuten. Hade garanterar ångrat mig om jag inte hade tagit chansen att se dessa städer. ✨
 
Detta fick bli en del 1, del 2 får komma i veckan. Hej så länge!
 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0