Tågresa

Imorse tog vi vårat pick & pack och drog till Norrköping. Jag, lillasyster, lillebror och mamma. Här befinner vi oss i ett par dagar och ska gå på Harry Potter- utställning. Äta gott och se staden. Detta var ett perfekt tillfälle att använda min nya lilla resväska också.

LyxfrukostFattiga riddare, jordgubbar, turkisk yoghurt och lite äppelmos. Det var dagens frukost, en god sådan. Passade på när vi hade formbröd hemma. Jordgubbarna var över från gårdagens kvällsfika och fungerade utmärkt som tillbehör.


Var och strosade lite på Moderna muséet med Siri idag. Båten dit åkte fram och tillbaka mellan Slussen och Djurgården ett par gånger innan vi kom till Skeppsholmen, vilket gav oss tid att prata lite. Uppdaterade varandra kring vad som hänt sedan vi fick sommarlov och sådär. Det var en rätt mysig förmiddag.Butterfly cupcakes

 
 
Hade två projekt för mig igår: bakade dessa muffins och räddade jordgubbarna i trädgården från att bli fågelätna. Muffinsen blev kanske lite söta men annars himla goda. Citron och vallmo. Jag gillar det mesta med smak av citron, och dessa var det rätt stark citronsmak på. Använde det här receptet från en av Leilas böcker. 
 
Medan jag väntade på att krämen skulle svalna åkte jag till Bauhaus för att köpa oss ett nät och några blompinnar. Därefter spenderade jag någon timme på att bygga runt vårt lilla jordgubbsland. Hoppas att det ska rädda de jordgubbar som inte redan blivit uppätna. 

En dag hos

 
 
Jag fick mina jordgubbar iallafall! Åkte hemifrån vid åtta imorse för att hinna spendera dagen hos Jessica. Mötte upp henne i Uppsala och vandrade direkt till Coop för att köpa oss en liter jordgubbar. Vi köpte även den där nya, bubbliga Marabouchokladen, för den verkade ju spännande.
 
Vi spenderade större delen av dagen i soffan och pratade ikapp om allt mellan himmel och jord. Spelade lite bra musik i bakgrunden ett tag, åt lite choklad, tog det lite lugnt. Tycker om att hon är hemma igen efter ett år i England och att det fungerade bra att träffas över dagen, även om det kräver en heldag. Jordgubbarna var för övrigt himlans goda och gav mig iallafall en gnutta av den sommarkänsla jag sökte. 
 

Kräver sommarkänsla

 
 
Detta är min slit och släng- tröja som åker på när det är lite kyligt här hemma. Den är enorm och går inte att göra någonting i eftersom att ärmarna hänger i vägen, och ändå är den rätt så skön. Den här kvällen har den passat rätt så bra eftersom att jag ägnat mig åt att förbereda mig för de närmsta dagarna litegranna. Fixat och ordnat med sådant som jag stressat över om jag hade gjort det senare. Dessutom så åt vi en god middag allihopa, vilket var länge sedan. 
 
Imorgon bär det av mot Uppsala, där jag ska möta min vän Jessica. Därifrån ska vi åka vidare till henne och stanna för jordgubbar någonstans på vägen, för det vill jag prompt ha. Lite sommarkänsla kräver jag såhär i slutet av juni. 
 

Midsommar
Vi hade inga stora planer idag. Jag blev dock lika rastlös som vanligt, så mamma skapade lite midsommriga aktiviteter för mig. Vi gjorde vår egen lilla midsommarstång i trädgården och fick assistans av lillasyster. Den blev himlans fin alltså.

Ätit silllunch och varmrökt lax till middag. Skapade en liten jordgubbstårta till efterrätt. Fick vi lite midsommarfirande iallafall.

Sommarlov


Igår hade jag en slapp dag. Blev serverad frukost av lillasyster när jag klev upp och tog det lugnt i soffan ett par timmar. Mer än så klarar jag dock inte innan jag måste rastas, aktiveras, så efter det plockade jag undan en del i mitt rum. Flyttade resväskan till förrådet, rensade skrivbordet, sådant.

Framåt kvällen kände jag mig himla rastlös, så mamma föreslog en promenad. Vi promenerade bort mot de områden där det byggs för fullt för att spana. På vägen hem ville mamma plocka sig en bukett blommor, så vi gjorde varsin. Den ena pryder nu tv-bänken, den andra köksbordet.
 Tove, 19.


     

     RSS 2.0