Dekor

Halli hallå! I helgen ska jag ha producerat en tårta till ett familjekalas. Har finurlat mycket fram och tillbaka på hur jag vill att den ska se ut, färgskala, dekoration, yada yada. Under förra veckan bakade jag lite macaroons som kommer få pryda toppen (även om de inte blev de snyggaste). Kände dock att det kommer att behövas mer. Smakerna är choklad och hallon, så, idag övade jag på lite dekor av choklad. Supersvårt! 
 
 
I teorin är det ganska enkelt. Smält chokladen över vattenbad (eller i micro om du är vågad och känner dig säker på att inte bränna den). Smeta ut den på undersidan av en plåt. Ställ in i frysen ett par minuter. Dra längs plåten med valfritt platt objekt för att skapa abstrakta chokladfigurer. Enkelt, va? 
 
 
Nä. Jag tyckte faktiskt att det var klurigt. Jag gjorde en plåt som jag bredde ut alldeles för tunt, vilket gjorde att det bara blev smuligt och gick sönder när jag försökte dra av chokladen från plåten. Tyckte också att det var klurigt med temperaturen. Var den för kall blev den hård och var svår att dra av i större bitar. Var den för varm smälte den på spateln innan jag hunnit flytta den från plåt till fat. Klurigt! Men övning ger färdighet, right? 
 
 
Avslutade med att pensla lite färgpulver på, lite här och var. Får se hur de ser ut på tårtan, sen! Ciaooo...

Thank u, lush!

Jag tycker litegranna att Sverige är dåliga på att ta vara på årstider. Vi är som bäst vid jul och midsommar- då är det dans runt gran och midsommarstång, kanel och apelsindofter i huset, kransar i håret. Det är ju härligt. Jag känner mest att jag vill ha lite mer av den varan. 
 
Sedan är ju faktiskt hösten min favorit av alla årstider. Doften av löv som fallit till marken, färgerna, den krispiga luften som fortfarande är tillräckligt varm för att klä sig bekvämt i (alltså sneakers, inga klumpiga snökängor). Så- gissa om jag är glad över lush sortiment, som varje säsong kommer med nytt specifikt för den årstiden som är? Nr. 2 är ju, som jag nämnt i tidigare inlägg, att de har så mycket förpackningsfritt. Mindre plast! Här kommer mina tre favoriter just nu.
 
 
Den stora tvålen, formad som en flaska, är en förpackningsfri duschgelé med namnet yog nog. Kryddnejlika, muskotnöt och lönnsirap är tonerna. Den glittrar dessutom lite! Lite festligt. 
 
Den lilla, glittrande pumpan är en bubbelbit. Den hålls under rinnande vatten och skapar ett gött skumbad. Den räcker dessutom till rätt så många bad! Bara att använda den mängden som önskas och sedan låta resten torka. Har liiiite svårt att beskriva dofterna i denna, det är lite... mustigt? Enligt innehållsförteckning ska grapefrukt vara centralt, men det är nog inte det första jag hade tänkt på!
 
 
Den sista, lilla, lilla burken innehåller en läppskrubb att skrubba torra läppar med. Den luktar (och smakar!) som titeln anger; pumpkin spice. Pumpa, kryddnejlika, ingefära och kanel. Maaaagisk! Nästan lite karamell- aktigt. Fast kryddigt då. 
 
Lite tips bara! För att göra hösten ännu lite mer höstig. 

Ljus antikgrå

Vi har ju- som säkert sett på instagram- målat om sovrummet. Vi har pratat om det sedan... i våras kanske? Och sedan vi målade om sovrummet och det blev vårt favvorum så har vi ändå varit lite sugna på att måla om lite mer. Så steg ett blev att göra lite tester. Vi startade med tre nyanser från Jotun. Helt gaaaaalet vad svårt det kan vara att välja en grå? Tänkte ändå litegranna att "jaja, en grå är en grå". Nej, nej. Så mycket att välja mellan. En kall grå, en varm grå, en mörk, en ljus...
 
 
Vi bestämde oss till slut för den nedre av dessa tre: Jotuns "ljus antikgrå". NCS 1502- y. Sen var det bara att sätta igång!
 
 
Vi fick målarhjälp av lillebror. Det tog lite tid. Fredagen och lördagmorgon gick åt till att tejpa in lister och tak. Vi hann göra en vägg under lördagkvällen, då vi var iväg på annat under dagen. Under söndagen hann vi med hela två lager med en pizzapaus. Måndagen körde vi faktiskt ett tredje lager, då vi hade en del färg kvar, och jag tyckte att det behövdes på många ställen. 
 
Sååå. Jag tänkte dela med mig av lite bilder på resultatet! Lite svårt att fånga på bild, men men. 
 
 
Det blev snäppet ljusare än vad vi tänkte oss när vi såg provfärgen, meeeen vi är nöjda ändå! Hallen och vardagsrummet känns nu lite mer dämpat och som att det går lite mer av en röd tråd genom lägenheten. Bokhyllan är också inmålad i samma färg som väggarna, väldigt behagligt! 
 
Det var en snabbupdate på lägenheten, nu ska jag sova. Natti! 

Hudvårdsresan #2

Okej, jag trodde aldrig att det faktiskt skulle komma en uppföljning på det förra hudvårdsinlägget, men så blev det! Jag har ju tänkt att jag vill lägga lite mer energi på hudvård framför smink. Se här för mer tankar kring det.  Kort efter att jag skrev det inlägget så fick jag nys om Skincity och deras hudvårdstest. Testet var ändå rätt så omfattande, det är många frågor att svara på, och jag skickade med bilder på min hud. Efter några dagar fick jag svar, med rekommendation om ett antal produkter från märket Skinceuticals. Tyvärr var många av produkterna liiite för pricey för mig, men jag valde att prova två av de jag tänkte kunde ge störst resultat. Så, de senaste månaderna har jag använt dessa i min rutin: 
 
 
Det är alltså en dagkräm och ett serum. Spoiler alert: summan av kardemumman i det här inlägget kommer vara att jag inte upplevt någon större skillnad av dessa produkter. 
 
NU:
 
MAJ 2019: 
 
Känner att mycket är mer eller mindre detsamma. Här ^är en sån där rå och ärlig bild. Porer, acneärr, och glansig t-zon, som är det jag vill jobba med, är absolut kvar. Lite mindre glans kanske?
 
 
Det positiva med dagkrämen är att den känns lätt på huden, man känner sig inte sådär klibbigt insmord, och den är väldigt dryg och räcker länge (har kanske använt en tredjedel på tre månander). Minuset är väl just att jag inte känner att den är särskilt "pore- minimizing", vilket den ska vara. Även om den är för oljig hud så tycker jag heller inte att den gjort sitt i t- zonen. 
 
NU:
 
MAJ 2019:
 
Över till serumet: det ska enligt förpackning och skincity vara en produkt för åldrande och, vad jag förstår det som, hud med pigmentfläckar. Gissar att jag blev rekommenderad just detta för fina linjer vid ögonen samt pigmentfläckar i form av just acneärr. Jag.... Tycker mig inte ha upplevt någon skillnad riktigt. Detta känns dock som en produkt som man kanske behöver ge betydligt längre tid för att se resultat? Nu känner jag dock att jag vill prova något annat. 
 
 
Ja, det var den uppdateringen. Har alltså provat två produkter som jag inte är helt hundra på om jag vill fortsätta med. Det skulle vara dagkrämen i så fall. Jakten fortsätter. Kanske en ny update om tre månader igen? 
 
Ps. Måste säga att det någonstans känns lite skönt att såhär obrytt lägga ut den här typen av bilder? Att få vara lite ärlig med att "såhär ser jag ut", utan perfekt ljus, eller vinkel, eller filter som döljer alla "skavanker". Tror att det är lite befriande, på något sätt. 



Tove, 19.


     

     



RSS 2.0