Gamla stans julmarknad


 
Halloj! Här kommer lite snapshots från i lördags, när jag och Jonis traskade runt på stan. Vi började vid city och uppdaterade hans garderob med några plagg. Jag införskaffade både mössa och handskar då jag lyckats tappa och glömma på bussen sedan förra året. På bilderna ser ni även min nya mysjacka i fuskpäls! Tradera- fyndad. Tycker nog att det är det absolut bästa forumet för att handla second hand. Det enda jag behöver fixa till på denna är knapparna, som inte håller sig stängda. Tänker att lite nål och tråd får fixa det hela. 
 
Hur som helst, så lunchade vi lite på café, innan vi tog med oss varsin varm dryck och traskade vidare mot Gamla stan. Som jag förväntade mig så var det knöööökfullt av folk, men så länge vi inte hade bråttom och lät bli att tappa bort varandra i folkmassan så blev det rätt trevligt. Köpte en liten handflätad krans att pryda vår ytterdörr med. Åt lite varma våfflor med hjortronsylt i kylan. Påvägen mot tunnelbanan svängde vi även förbi sci- fi bokhandeln där vi även införskaffade sällskapsspel som vi suktat efter ett tag. Hur mysigt att ha lite spel att plocka fram när vi har folk över? 
 
Det var hur som helst en ubermysig dag. Kvällen spenderade vi med lillasysters dansföreställning och go' pastamiddag hemma. Avslutade med Harry Potter; säsongens filmserie. ✨✨✨ Hoppas ni också njuter av december! Istället för pepparkakor

Halloj! Godkväll. Häromdagen delade jag med mig i en instagrampost av att jag minsann inte är sådär supersugen på pepparkakor. Lussebullar, glögg och knäck är sådär gott att jag längtar efter att december ska komma så att jag får slänga i mig allt, men jag har aldrig riktigt känt så för just pepparkakor. Jag kan ta en eller två för att det hör julen till. I år började jag därför finurla på om det finns något jag skulle kunna baka istället för peppisar. En kaka som smakar lite jul, men som är tillräckligt god för att jag ska bli riktigt, riktigt sugen på den. Ville såklart också att den skulle vara möjlig att stämpla ut i kakstämplar, på samma sätt som med pepparkakor. För att ändå få lite samma känsla. Därmed fick den inte heller flyta ut för mycket. 
 
 
Så, jag gjorde det enkelt för mig! Tog en enkel mördegskaka, och slängde ned lite juliga smaker som jag tänkte skulle passa. Här kommer ett litet recept för den som är nyfiken, eller för mitt framtida jag när jag om ett år vill komma ihåg hur jag gjorde. 
 
 
 
 
 

Hot cocoa night

 
Det är finally december! Min favoritmånad på hela året. Ja visst, det är mycket som ska göras, fixas och donas med, och stundvis blir det väl lite stressigt. Jag känner dock att det mesta en ska dona med är rätt härligt. Baka, dekorera, tända ljus, laga mat. Det är härliga grejer, liksom. Jag känner att det är den enda månaden på året där det är okej för lilla lagom- svensken att gå all in och njuta av allt, och jag tycker bara att det är så himlahimla mysigt. Att få ta vara på säsongen. 
 
Så, söndagkvällen och första advent spenderade jag ihop med Jessica. Vi gjorde ordentliga koppar med varm choklad som jag hade en gnutta kanel i, och slog på en julfilm. Den här gången blev det Netflix nya The Christmas Chronicles, som faktiskt var rätt så bra. Inte så dumt, faktiskt. Hoppas ni också haft en bra start på december! 
 Tove, 19.


     

     RSS 2.0